Zoeken Contact

Astrologie

Wie astrologie zegt, zegt horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de ooosterse astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar. Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je hier lezen of bekijken in mijn video's.

Tijdsberekening van de Zon en Maan

Berekening opkomst en ondergang van de Zon en Maan

Vul de gegevens in en bereken de opkomst en ondergang van de Zon en Maan en de scheemertijd. In de uitdraai wordt 90 dagen weergegeven.

1. Geef de datum op 
2. Markeer de plaats 
3. Bereken opkomst Zon en Maan 

De berekening is een implementatie in Javascript van het "Montenbruck en Pfleger" algoritme. Keith Burnett heeft dit algoritme in detail beschreven. De berekening is ook nauwkeurig voor de poolstreken. Door het gebruik van een benadering voor de positie van de Zon is er een "onduidelijk gebied" rond breedtegraad 67.43 (en een vergelijkbare zone rond de "poolcirkel van de Maan"). Pas op voor dagen en nachten korter dan 20 minuten.

disclaimer privacywebsite bijgewerkt: 7 januari 2018