enveloppe zoeken

Artikelen van Jeroen Visbeek

De meeste opgenomen artikelen zijn fragmenten uit mijn boeken. De biografieën zijn volledig opgenomen op deze website. De artikelen over onze cultuur vormen de kern van mijn model van de tijdgeest.

Ufo's zijn voortekens voor de Nieuwe Mens

schilderij Madonna met de heilige Giovannino geschilderd door Domenico Ghirlandaio (1449-1494)

Het schilderij Madonna met de heilige Giovannino geschilderd door Domenico Ghirlandaio (1449-1494) roept al eeuwen de vraag op wat het object in de lucht is (rechtsboven). Er bestaan meer oude schilderijen en wandtapijten waarop ufo-achtige objecten staan afgebeeld.

De talloze waarnemingen van ufo’s en de verhalen van mensen die zeggen dat zij ontmoetingen hebben gehad met buitenaardse wezens, zijn een ongrijpbaar fenomeen en mogelijk speelt hierin het lot van de mensheid een rol. Het ufo-verschijnsel appelleert aan de komst van de Nieuwe Mens. De psychoanalyticus Carl Jung legde in zijn werk Flying Saucers: A Modern Myth of Things Seen in the Skies ufo's uit als objecten afkomstig uit het collectief onbewuste, dus als een modern archetype.

De meeste ufo-achtige verschijnselen zijn verklaarbaar uit natuurverschijnselen, bedrog, geheime militaire projecten, hallucinaties, ballonen, lichtreflecties, maar hiermee kan het fenomeen niet volledig worden verklaard. De onverklaarbare ufowaarnemingen zijn hoogstwaarschijnlijk projecties van de menselijke geest in de fysieke wereld. Zulke projecties deden zich vroeger ook voor in sprookjesachtige figuren zoals kabouters, fee├źn of in religieuze wezens zoals engelen, een verschijning van God in een braamstruik of een Mariaverschijning. De niet-menselijke wezens in de religies, mythologie├źn, legenden en volksverhalen hebben in het ufo-verschijnsel een eigentijds jasje gekregen. Dat het archetypische buitenaardse wezen eruit ziet als een superintelligente baby, duidt erop dat de visioenen gaan over de geboorte van de Nieuwe Mens.

Vijf types buitenaardse wezens

Mensen die in buitenaardse wezens geloven onderscheiden verschillende types. Van links naar rechts: het grijze type is een grote hyperintelligente foetus, het nordische type appelleert het Hitlers Arische ras, de sinistere insectoïden en reptielen willen bruut de macht grijpen en de buitenaardse aap doet denken aan een superieure oermens.

disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 5 november 2019