enveloppe zoeken

Artikelen van Jeroen Visbeek

De meeste getoonde artikelen zijn fragmenten uit mijn boeken. De biografieën zijn volledig opgenomen op deze website. De artikelen over de tijdgeest van onze cultuur (links of boven) vormen de kern van mijn boodschap en is de reden waarom ik deze site heb opgezet.

In de artikelen over het levensritme projecteer ik de twaalf levensfases van de cyclus van de twaalf dierenriemtekens op verschillende entiteiten. Met de precessiebeweging van de aarde verbind ik jaartallen aan deze twaalf levensfases en zodoende kom ik uit op mijn model over de tijdgeest over onze cultuur.

Gaandeweg heb ik mijn inzichten verbreed naar andere typologieën voor persoonlijkheidskenmerken en toen ik zich naar een onderlegger kwam ik uit op de numerologie en zodoende concludeerde ik dat de typologie met twaalf sterrenbeelden het sluitstuk is van twaalf systemen. Dit idee vormt de basis voor mijn boek over De universele levenscyclus.

Het draait om de Aarde

Het is eigenlijk verbazingwekkend dat ik nog nooit een boek heb gevonden waarin staat hoe de astrologie ten diepste werkt. De basis van de astrologie is volgens mij de vier bewegingen van de Aarde door de ruimte. Dit registreren astronomen met een klok en kalender. Dit astronomische verhaal wordt een astrologisch verhaal doordat astrologen sferen toekennen aan de wijzerplaat van de klokken en kalenders. Door de astrologie als een model met vier klokken te beschouwen, kan ik vrij makkelijk de overeenkomsten en verschillen benoemen tussen de Westerse, Vedische en Chinese astrologie. Een verhelderende kijk op de astrologie!

Kijk of lees verder:

 Geef je oordeel over dit artikel 
Nog geen stemmen uitgebracht
 Plaats een reactie 

nog 993 tekens van de 1000 te gaan
Spamcontrole: hoeveel is negen gedeeld door drie
Reacties

disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 8 maart 2019