enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Geef een waardering.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart pentakels 2

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

Indelingen van beschavingen

Er zijn voor de beschavingen verschillende indelingen te maken, net als bij de indeling van de contineten.

1. Onze Wereld

De typologie met één type lijkt onzinnig – er is immers met de één maar één werelddeel, één beschaving met één karakter – maar de één is te begrijpen vanuit de nul. Vanuit het niets is de één een enorme sprong. In de numerologie staat de één voor de bekende aanwezige wereld en de nul voor de nog onbekende afwezige wereld. Dit fenomeen van de waarnemingshorizon openbaarde zich toen Columbus een Nieuwe Wereld ontdekte. De uitbreiding van de waarnemingshorizon resulteert in de tegenstelling van oud en nieuw en dit is een belangrijk aspect in de levensenergie en komt in verschillende typologieën terug.

Jeroen Visbeek, december 2015

Deel deze pagina