enveloppe zoeken

Astrologie

Wie astrologie zegt, denkt aan horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de Chinese astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar.

Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je lezen in het aritkel 'Oost ontmoet West'.

De volkenkundige astrologie is een aparte tak van de westerse astrologie waar ik mij in heb verdiept.

Indelingen van beschavingen

Er zijn voor de beschavingen verschillende indelingen te maken, net als bij de indeling van de contineten.

11. Beschavingen met de kabbala

De kabbalistische levensboom kent nog een elfde verborgen sefira met de naam Daath of Kennis. Daath vormt de waarnemingshorizon tussen de tastbare fysieke en de onzichtbare geestelijke wereld; tussen het ‘hoofd’ en ‘lichaam’. Dit grensvlak bezit geen eigen kracht maar vertegenwoordigt een toestand waarin alle tien sefirot zijn verenigd. Daath draagt de sleutel in zich welke toegang biedt voor het begrip van de Schepping maar om deze toestand te bereiken moet men in de Afgrond springen.

Daath verbind ik met een geheimzinnige elfde beschaving en omdat Daath ligt tussen sefira drie en vier situeer ik de elfde beschaving tussen Noord-Europa en Latijns-Amerika. Vertegenwoordigt Daath de verloren beschaving van Atlantis? Voor een meer concrete invulling van Daath, kies ik voor het gebied van Midden-Amerika; een beschaving welke ik Uitheems Afrika noem en bestaat uit verweesde Afro-Amerikanen.

beschavingen kabbala tien sefirot

De tien beschavingen ingedeeld volgens de kabbalistische levensboom. Uitheems-Afrika is de elfde beschaving.

Jeroen Visbeek, december 2015