enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Geef een waardering.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart pentakels 2

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

Indelingen van beschavingen

Er zijn voor de beschavingen verschillende indelingen te maken, net als bij de indeling van de contineten.

11. Beschavingen met de kabbala

De kabbalistische levensboom kent nog een elfde verborgen sefira met de naam Daath of Kennis. Daath vormt de waarnemingshorizon tussen de tastbare fysieke en de onzichtbare geestelijke wereld; tussen het ‘hoofd’ en ‘lichaam’. Dit grensvlak bezit geen eigen kracht maar vertegenwoordigt een toestand waarin alle tien sefirot zijn verenigd. Daath draagt de sleutel in zich welke toegang biedt voor het begrip van de Schepping maar om deze toestand te bereiken moet men in de Afgrond springen.

Daath verbind ik met een geheimzinnige elfde beschaving en omdat Daath ligt tussen sefira drie en vier situeer ik de elfde beschaving tussen Noord-Europa en Latijns-Amerika. Vertegenwoordigt Daath de verloren beschaving van Atlantis? Voor een meer concrete invulling van Daath, kies ik voor het gebied van Midden-Amerika; een beschaving welke ik Uitheems Afrika noem en bestaat uit verweesde Afro-Amerikanen.

beschavingen kabbala tien sefirot

De tien beschavingen ingedeeld volgens de kabbalistische levensboom. Uitheems-Afrika is de elfde beschaving.

Jeroen Visbeek, december 2015

Deel deze pagina