Zoeken Contact

Astrologie

Wie astrologie zegt, zegt horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de ooosterse astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar. Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je hier lezen of bekijken in mijn video's.

De vier bewegingen van de Aarde

Beweging Aarde Rotatie om de as

Rotatie om haar as in 24 uur

Beweging Aarde rotatie om de Zon

Rotatie om de Zon in 1 jaar

Beweging Aarde precessie

Precessie in circa 26.000 jaar

beweging Aarde-Maan

Maand in circa 27,3 dagen

Tijdgeest van het dagnachtritme is zichtbaar en voelbaar in het verloop van de dag en nacht. Tijdgeest van het jaarritme is zichtbaar en voelbaar in de seizoenen. Tijdgeest van de precessie is zichtbaar en voelbaar in de culturen. De Aarde en Maan draaien om een gemeenschappelijk zwaartepunt waardoor de Aarde een beetje wiebelt in haar baan om de Zon.
In de westerse astrologie is de rotatie van de as verantwoordelijk voor de ascendant en de huisindeling. In de westerse astrologie is de rotatie om de Zon verantwoordelijk voor het zonteken (het sterrenbeeld in de horoscoop). In de westerse astrologie bepaalt de precessie de 2000-jarige tijdperken. In de westerse astrologie worden de twaalf sterrenbeelden fictief aangepast aan de precessie zodat het sterrenbeeld ram altijd gelijk loopt met het begin van de lente. In de Vedische astrologie past men dit niet aan. In de westerse astrologie bepaalt de maandelijkse rotatie het maanteken (in de horoscoop).
disclaimer privacywebsite bijgewerkt: 28 juni 2018