enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Geef een waardering.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart pentakels 2

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

Hoe komen de sterrenbeelden van de dierenriem aan hun naam?

Ram Het enige dat we over Ram weten is dat het een van de oudste sterrenbeelden is.

Stier De stier komt voort uit een oud Grieks verhaal over Europa en de stier.

Tweelingen De tweelingen zijn Castor en Pollux, uit de Griekse mythologie.

Kreeft Dit is de gigantische kreeft die Heracles aanviel.

Leeuw Heracles worstelde met de Nemeaanse leeuw tot het beest stikte.

Maagd In Egypte was de maagd de godin Isis. In de Soemerische beschaving was ze Ishtar of Inanna: koningin van de hemel. In de Romeinse tijd was ze Ceres.

Weegschaal De weegschaal dankt zijn naam aan het feit dat de Zon enkele duizenden jarengeleden dit sterrenbeeld passeerde tijdens de equinox: het moment dat dag en nacht even lang zijn.

Schorpioen Gaia, Moeder Aarde, stuurde de Schorpioen achter Orion aan om hem te doden.

Boogschutter In vroegere tijden zag men in de vorm van een paar sterren een boog. Er was een verwarring met Centaurus, vandaar de gelijkenis ermee.

Steenbok De steenbok, ook wel gehoornde geit genoemd, was in het prehistorische Midden-Oosten een aanbeden dier, daarom is hij aan de hemel gezet.

Waterman In de Griekse mythologie heette de waterman Ganymedes. Ganymedes was de drager van de wijnkelken van de goden.

Vissen De goden Aphrodite en Eros veranderden zich in vissen en voorkwamen dat het monster Typhoon de heilige berg Olympus veroverde. Daarom werden de twee vissen aan de hemel gezet.

Deel deze pagina