enveloppe zoeken

Astrologie

Wie astrologie zegt, denkt aan horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de Chinese astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar.

Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je lezen in het aritkel 'Oost ontmoet West'.

De volkenkundige astrologie is een aparte tak van de westerse astrologie waar ik mij in heb verdiept.

Aap

Chinees sterrenbeeld dierenteken Aap
karakter nieuwsgierig, onafhankelijk, levendig en heeft alles in de gaten. Een Aap is behulpzaam, belezen en houdt van nieuwe dingen. Apen hebben een goed geheugen, meestal een goed taalgevoel en een plagerig gevoel voor humor. Zij houden van discussie en debat en zitten nooit om woorden verlegen. Vriendelijke en zelfverzekerde houding. Apen kunnen soms op een manipulerende manier op snelle winst uit zijn. Charmante trucjes. Ze zijn vindingrijk en optimistisch, en bereid risico's te nemen. De inrichting van het huis van de Aap is nooit saai of neutraal en meestal niet af, Apen zien hun huis als iets tijdelijks. Nadenken over de gevolgen van hun handelen doen de meeste Apen niet, het gevolg is dat de Aap niet bekend staat als betrouwbaar. Een Aap vergeet snel en is in staat dubbele afspraken te maken of door iets anders in beslag te worden genomen. Apenkinderen zijn allergisch voor autoriteit en raken daardoor vaak in de problemen, ook verdragen ze geen enkele vorm van onrecht en zijn ze zo onderzoekend dat ze tijd en afspraken uit het oog kunnen verliezen. Ze zijn gevat en vaak ook komisch, maar hebben een korte concentratieboog. Als kind kan een Aap dus nog wel eens voor problemen zorgen, maar als ouder is hij/zij niet te evenaren. Kinderen zijn gek op hen, een Aap laat zijn kinderen rustig laat opblijven en geeft niets om discipline, welk kind zou daar niet van houden?
de vijf typenWater: een sympathieke en zorgzame Aap die zich inzet voor allerlei goede doelen. Dit is het meest rustige type van de Apen.
Hout: erg creatief, erg enthousiast, maar kan moeilijk maat houden.
Vuur: denkt meestal alles al te weten en is daardoor vaak roekeloos.
Aarde: dit type heeft weinig woorden nodig en zal altijd recht voor z'n mening uitkomen.
Metaal: vol idealen en vaak erg gespannen. Hoge verwachtingen van anderen.
werkEen Aap houdt van onderzoek, levert graag kritiek en heeft een voortdurende uitdaging nodig. Ze zouden goede vertegenwoordigers of verkopers kunnen zijn. Banen bijv: schrijver, journalist, goochelaar, koopman, arts, cabaretier.
liefdeZoals op alle terreinen kan een Aap groots beginnen om al snel verveeld te raken. Een Aap wordt snel verliefd, maar de liefde kan ook snel weer verdwenen zijn. Seks speelt een belangrijke rol, een Aap wil graag experimenteren. Een relatie met een Aap lijkt een beetje op een open haard, als je er niet voldoende aandacht aan schenkt heb je al snel kans dat het vuur dooft.
smaakkleurrijk en vrolijk
kleurenrood, wit en geel
sportboksen, autoraces, parachute springen
vrije tijdmet anderen samen zijn, theater, film, uit eten
hobby'swinkelen, vrienden en bekenden bezoeken
vakantieexotische oorden en grote drukke steden
vriendschapeen goede verstandhouding met de Rat en de Draak, een slechte met de Tijger en de Slang
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.