enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Geef een waardering.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart pentakels 2

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

Draak

Chinees sterrenbeeld dierenteken Draak
karakter Trots en levendig, enthousiast, extravert en inspirerend. Een Draak heeft veel zelfvertrouwen en is uiterst intelligent en erg alert. Een perfectionist, ambitieus en direct. Draken hebben snel kritiek en kunnen slecht vergeven. Veel energie en een impulsieve handelswijze, draken leven van moment tot moment, en hebben niet zo veel geduld. De Draak is alles waar de andere elf dieren alleen maar van kunnen dromen, en staat ook graag in het middelpunt van de belangstelling. Houdt van uitgaan en prettig gezelschap, van gevleid worden en verleid worden en heeft een ruim hart. Van hun vrienden wordt betrouwbaarheid verwacht, maar een Draak is zelf niet altijd even betrouwbaar. De Draak denkt dat iedereen hem alles zal vergeven, en vaak is dat ook nog zo. In feite kan de Draak soms misbruik maken van zijn of haar vrienden. Drakenkindertjes zijn vaak kleine brutale opscheppertjes die een hekel aan bevelen hebben, en ze kunnen soms wat lastig in de omgang zijn. Als ouder speelt een Draak niet de meest glorieuze rol, geen tijd om de was te doen of eten te maken, laat staan kleine kinderen te verzorgen. Daarentegen besteden ze veel tijd en aandacht aan verjaardagen, feestjes en andere tradities.
de vijf typenWater: eerlijk en rechtvaardig en een groot moreel gevoel. Soms een beetje te hoogdravend.
Hout: het middelpunt van elke bijeenkomst, maar voelt zich in feite vaak onzeker en onbemind.
Vuur: dit type Draak moet leren zich wat meer te ontspannen, erg veel onrust.
Aarde: een Draak die weet wat kwaliteit is, een onberispelijk gevoel voor smaak. Weet hoe te genieten.
Metaal: ambitieus en kan wat de carriŤre betreft ook meedogenloos zijn. Weinig diplomatie.
werkLeiding geven, voorop lopen, de directeur zijn. Banen bijv: jurist, visagist, mediaberoemdheid, computeranalist, filosoof, uitvinder.
liefdeWil zich het liefst omringd weten met bewonderaars, maar is moeilijk te verleiden. De Draak houdt erg van seks, van de activiteit en alles eromheen, maar bepaalt de eigen keuze. Draken die trouwen -wat ze niet zo snel zullen doen- verwachten steeds opnieuw weer dat het die keer voor altijd zal zijn.
smaakopzichtig, duur, exclusief, dramatisch
kleurengroen, zwart en goud
sportskiŽn en skispringen, zeilen
vrije tijdmet anderen samen zijn, feesten bezoeken
hobby'syoga, winkelen en archeologie
vakantiesafari, rondtrekken en skiŽn
vriendschapPrima relaties met de Aap, de Rat en de Slang, maar ruzies met de Hond.
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.
Deel deze pagina