enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Geef een waardering.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart pentakels 2

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

Geit

Chinees sterrenbeeld dierenteken Geit
karakter creatief, rustig maar hartstochtelijk, en een beetje ongewoon. Geiten zijn oprecht, en ze hebben een grote verbeeldingskracht. Ze kunnen niet goed tegen druk. Een Geit waardeert de goede dingen van het leven. Nostalgisch en romantisch. Artistiek begaafd. Geiten houden niet van roosters en routines. Ze zijn perfectionistisch en willen niet opgejaagd worden. Grote inzet bij emotionele betrokkenheid. Veel overtuigingskracht en charme om de dingen naar zijn/haar hand te zetten. Een Geit heeft de neiging om op een onconventionele manier tegen de huidige trends in te gaan. Betrouwbaarheid is een lastig woord voor de Geit. Het is niet dat ze onbetrouwbaar zijn, maar juist een beetje onvoorspelbaar en houden graag een slag om de arm. Een Geit kan compleet onverwacht op je stoep staan. Geitenkindertjes zijn een beetje ongewoon, soms in hun gedrag en soms in hun uiterlijk. Hierdoor worden ze nogal eens gepest door andere kinderen. Als kind heeft een Geit veel ruimte nodig en houdt zich bij voorkeur bezig met dingen die andere kinderen niet interesseren. Als volwassene heeft de Geit geen notie van heersende regels voor wat betreft een gezinsleven, ze verzinnen die ter plekke en zoals het hen het beste uitkomt. Een Geit is een goede, maar vaak nogal afwezige ouder waardoor ze hun kinderen soms teveel ruimte geven.
de vijf typenWater: een water-Geit kan zich de problemen van anderen te veel aantrekken en daar onder lijden. Soms zijn er ook irrationele angsten.
Hout: artistiek begaafd en het avontuurlijkst van alle Geiten. Dit type moet creŽren om emoties kwijt te kunnen.
Vuur: wanneer er geen emotionele betrokkenheid is, komt deze Geit tot niets. Maar als er wel emotionele betrokkenheid is wordt er lang en onvermoeibaar doorgewerkt. Sterke sociale gevoelens.
Aarde: serieus en hardwerkend en veel principes. Een praktische Geit die reŽle doelstellingen heeft.
Metaal: ambitieus, moedig en een doorzetter. Dit type Geit is van alle Geiten de minst emotionele.
werkIn principe kan een Geit alles doen zolang het maar niet op echt werk lijkt. Het liefst zouden Geiten een weldoener hebben, een soort sponsor die hen een inkomen en een dak boven hun hoofd verschaft zodat zij zich helemaal bezig kunnen houden met hun creatieve gaven. Banen bijv: kunstschilder, acteur, ontwerper, redacteur, binnenhuisarchitect, kruidendeskundige.
liefdeLiefde en seks zijn de Geit op het lijf geschreven. Geiten houden ervan om verliefd te zijn, te worden verleid, bemind te worden en te beminnen, te verleiden en romantisch te zijn. In de liefde zijn ze raadselachtig, nieuwsgierig en sexy, maar houden er niet van afhankelijk te zijn. Gevoelens zijn voor een Geit buitengewoon belangrijk en ze houden van alle voorbereidingen zoals een open haardvuur, kaarslicht etc. Geiten vinden hun vrijheid erg belangrijk en zullen zich niet snel definitief binden, een huwelijk is in wezen niets voor een Geit. Een Hond maakt nog de meeste kans omdat deze twee zowel maatjes als minnaars kunnen zijn.
smaakbizar en erotisch
kleurenroze, geel en mauve
sportEen Geit is niet zo sportief. T'ai chi, dansen en zwemmen voor de aardigheid
vrije tijdcreatief zijn, film
hobby'szeilen, tuinieren
vakantiehistorische huizen bezoeken, rondreizen
vriendschapEen Geit kan goed opschieten met het Konijn, de Slang en het Paard, maar niet met de Rat, die is te materialistisch en ook niet met de Haan omdat ze bijna nooit overeenstemming kunnen bereiken.
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.
Deel deze pagina