enveloppe zoeken

Astrologie

Wie astrologie zegt, denkt aan horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de Chinese astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar.

Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je lezen in het aritkel 'Oost ontmoet West'.

De volkenkundige astrologie is een aparte tak van de westerse astrologie waar ik mij in heb verdiept.

Haan

Chinees sterrenbeeld dierenteken Haan
karakter onbevangen, beschermend, nauwgezet. Een Haan heeft een kleurrijk karakter. Goed organisatievermogen. Gevoel voor humor, maar met onwrikbare opvattingen, houdt van discussie. Hanen zijn niet zo tactvol, soms wispelturig. Ze hebben een waardige en gezaghebbende houding. Financieel bekwaam. De Haan maakt veel notities en is ambitieus, maar soms een beetje irreŽel. Houdt niet van kritiek, maar wel van tradities en rituelen, van optochten en pracht en praal. Een Haan kan erg trots zijn en besteedt meestal veel aandacht aan het uiterlijk. Over het algemeen zijn Hanenkinderen erg onafhankelijk en hebben ze hun zaakjes goed voor elkaar. Ze kunnen zichzelf goed vermaken. Als ouder kan de Haan erg streng zijn, hij/zij wil het beste voor de kinderen en stelt daardoor vaak hoge eisen. Ook kan een Hanenouder niet zo goed affectie tonen. Het zijn in wezen hele goede ouders, maar ze gedragen zich vaak iets te afstandelijk tegenover hun kinderen.
de vijf typenWater: een charmante en communicatieve Haan met artistieke talenten.
Hout: soms te naÔef, maar altijd vrolijk en optimistisch.
Vuur: een buitengewoon goede prater, kan dat uren volhouden.
Aarde: een Haan met traditionele opvattingen en een vaststaande moraal. Oog voor details en alles onder controle.
Metaal: een metaal-Haan heeft veel behoefte aan afwisseling en opwinding, houdt ervan veel bewonderaars te hebben.
werkDe Haan heeft meestal meer charme dan intellect en is niet zo geschikt voor routinewerk of saaie kantoorbaantjes. Hanen zijn goede leiders. Banen bijv: ingenieur, tandarts, diŽtist, ambtenaar, monteur.
liefdeVerliefd worden is voor een Haan een serieuze aangelegenheid, een Haan begint niet zomaar een relatie. Maar eenmaal gebonden zijn het betrouwbare en loyale partners. Als je graag wordt verwend en verzorgd, zoek dan een Haan. Hanen hebben een natuurlijk gevoel voor seks en alles wat daarbij komt kijken.
smaakdiscreet en verfijnd, conservatief.
kleurenabrikoos, geel en rood
sportmotorracen, voetbal, rugby
vrije tijdvrienden uitnodigen voor het eten, gezelligheid
hobby'slezen, puzzelen, iets maken, vissen
vakantietrendy of afgelegen plaatsen bezoeken, cruises
vriendschapGoede relaties met de Os en de Slang, maar niet met het Konijn
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.