enveloppe zoeken

Astrologie

Wie astrologie zegt, denkt aan horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de Chinese astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar.

Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je lezen in het aritkel 'Oost ontmoet West'.

De volkenkundige astrologie is een aparte tak van de westerse astrologie waar ik mij in heb verdiept.

Haas

Chinees sterrenbeeld dierenteken Haas
karakter Rechtschapen, intuÔtief, gevoelsmatig en voorzichtig. Intelligent en goedgemanierd en houdt van een rustig en vredig bestaan, vermijdt graag confrontaties, maar kan soms wel gek doen. Een Haas heeft een brede interesse, is eigenlijk zťťr nieuwsgierig, en heeft een uitstekend geheugen -een soort wandelende encyclopedie- en kan goed genieten. Hazen houden van een goed gesprek, maar geven zichzelf niet snel bloot. Ze zijn discreet, tactvol en gevoelig, en ze kunnen niet goed tegen kritiek. Bovenal is een Haas onvoorspelbaar waardoor anderen soms helemaal niet weten waar ze aan toe zijn. Door deze onvoorspelbaarheid kun je van een Haas niet echt betrouwbaarheid verwachten, niet omdat ze niet willen -ze kunnen erg hun best doen- maar omdat ze niet kunnen. Als kind wordt de Haas vaak verkeerd begrepen en is verlegen en meestal gehoorzaam, vind het leuk op school en is leergierig. Tenminste, als het geen last heeft van irreŽle angsten en nachtmerries. Soms zijn het de kinderen die op school worden gepest. Als ouder kan een Haas een rare zijn: eindeloos geduld met kinderen maar niet tegen rommel kunnen.
de vijf typenWater: een integere Haas. Goed gevoel voor rechtvaardigheid en eerlijkheid.
Hout: dit type is vaak schrijver en heeft veel fantasie en gevoel voor schoonheid.
Vuur: het vuur-Haas is niet zo filosofisch ingesteld als de andere Hazen. Functioneert goed in een publieke functie.
Aarde: dit type houdt veel van cultuur en het sociale leven, van feestjes en uitgaan. Beetje vergeetachtig en soms wat vaag.
Metaal: serieus, hardwerkend en scherpzinnig. Groot moreel besef, soms op het fanatieke af.
werkElk werk waarbij ze zich op problemen kunnen concentreren om ze op te lossen. Precieze en accurate manier van werken. Banen bijv: chemicus, wetenschapper, dokter, psychiater, ontwerper, natuurkundige, musicus, leraar.
liefdeDe Haas houdt van romantiek en van teder vrijen. Attente, aardige maar een beetje fantasieloze minnaars die het liefst van al een beetje knuffelen en praten in bed. Hazen houden van privacy en staan niet te springen om een huwelijk, ze zijn heel kieskeurig. Het kan goed klikken met de Rat, de Os en de Slang, maar het wordt waarschijnlijk nooit wat met de Haan en het Varken.
smaaksubtiel en scherpzinnig
kleurenwit, bleekgroen en grijs
sportzwemmen en golfen
vrije tijdnaar muziek luisteren, uit eten, zeilen
hobby'slezen, koken, rommelen in huis
vakantiebergtochten, alleen rondtrekken
vriendschapDe Haas vindt de beste maatjes in de Geit, kan goed opschieten met de Rat, de Os en het Varken, maar kan slecht overweg met de Haan.
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.