enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Geef een waardering.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart pentakels 2

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

Hond

Chinees sterrenbeeld dierenteken Hond
karakter trouw, loyaal, verdraagzaam en de kampioen van het goede doel. De Hond heeft een afkeer van ongerechtigheid en oneerlijkheid. Honden zijn eerlijk en open, kunnen niet goed ergens omheen draaien. Soms koppig, vaak behulpzaam. De Hond is het meest zorgzame teken van de Chinese dierenriem, en kan zich de problemen van anderen te veel aantrekken. Integer en betrouwbaar. Scherpe intuÔtie, goed aanvoelend vermogen. Honden houden niet van grote gezelschappen en hebben een bloedhekel aan confrontaties, ook al kan een Hond daar op zich heel goed mee omgaan. Prima gesprekspartner met gevoel voor humor. Honden zien de dingen soms te zwart/wit en kunnen ook te veel in het verleden leven. Een Hond is gevoelig voor depressies, maar komt er meestal wel snel weer uit. Over het algemeen is de Hond het betrouwbaarste teken van de dierenriem, en geneigd iedereen alles te vergeven. Een Hond steunt je wanneer je dat nodig hebt, motiveert je als je het niet meer ziet zitten, troost je als je verdrietig bent en staat (bijna) altijd voor je klaar. Als kind is de Hond meestal erg gehoorzaam en soms wat angstig. Dit kind heeft veel aanmoediging nodig. Honden voelen zich doelloos en verloren wanneer ze alleen wonen, maar wanneer ze omringd zijn door mensen die van hen houden is het leven vol geluk. Als ouder vaart een Hond op instinct, en dat gaat uitstekend. Ze zijn geduldig, warm, en hebben veel liefde, tijd en zorg. Nadeel kan zijn dat ze soms tŤ veel zorg hebben.
de vijf typenWater: behoefte aan avonturen, maar er komt een moment dat de haven veilig is en de Hond niet meer van z'n plaats te krijgen.
Hout: dit is de minst dynamische van de Honden, een hout-Hond kan ook erg twijfelen en zich veel te veel zorgen maken.
Vuur: dit type Hond heeft veel gevoel voor zaken, is soms te roekeloos.
Aarde: een aarde-Hond is een beetje een ploeteraar. Voorzichtig en tobberig.
Metaal: de meest koppige van de Honden, maar ook behulpzaam en een doorzetter met ambities.
werkAls er maar geen baas moet worden gespeeld, dan kan er weinig mis gaan. Een Hond kan beter voor een ander werken, of desnoods voor zichzelf, dan leiding geven. Honden zijn geen ondernemers of zakenlui. Banen bijv: therapeut, chirurg, maatschappelijk werker, politicus, verpleegkundige.
liefdeEen Hond is buitengewoon idealistisch in de liefde en verwacht in feite het onmogelijke. In ieder geval zoekt een Hond naar een zielsverwant, en als de ideale partner eenmaal gevonden is -wat soms erg lang kan duren- deelt de Hond in principe alles. Dit teken heeft voortdurend bevestiging nodig en kan er slecht tegen lang alleen gelaten te worden, want dan gaat hij/zij piekeren, komt tot niets meer en voelt zich waardeloos en verwaarloosd. Honden zijn niet bijzonder sexy en niet buitengewoon romantisch, maar ze accepteren je zoals je bent en het zijn hele goede maatjes. En ze zijn trouw.
smaakdruk, niet bij elkaar passend
kleurenaardetinten, bruin en donkergroen
sportfietsen en zwemmen
vrije tijdiets gezelligs ondernemen, praten en dansen
hobby'slezen, wandelen
vakantiewandelen in een mooie omgeving, water
vriendschapKan goed overweg met de Tijger, het Paard en het Varken, slecht met de Draak.
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.
Deel deze pagina