enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Geef een waardering.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart pentakels 2

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

Os

Chinees sterrenbeeld dierenteken Os
karakter Evenwichtig, geduldig, behoudend en standvastig. Harde en toegewijde werker. Ordelijke en vastberaden manier van handelen. Neemt verantwoordelijkheden ernstig, is oprecht en heeft vertrouwen in de medemens. Toch een beetje een eenling, rustig en teruggetrokken hecht de Os aan ouderwetse waarden en principes. De Os kan tobben over de toekomst en over de toekomst van zijn of haar kinderen, houdt van rituelen, orde en tradities en een ouderwetse rolverdeling. Daarentegen kan een Os in vriendschappen juist de excentriekeling opzoeken, alsof de andere mensen alle gevaarlijke en risicovolle dingen moeten doen die de Os zelf niet aandurft. De Os is de meest betrouwbare vriend van de Chinese dierenriem, maar is in staat zijn vrienden te verjagen door met een botte eerlijkheid kritiek te leveren en zich overal mee te willen bemoeien. Als kind houden Ossen van leren, lezen en tijd in hun eentje doorbrengen. Ze kunnen al op jonge leeftijd erg volwassen lijken, maar bij tijd en wijle een fikse driftbui krijgen. Als ouder is een Os koesterend, liefhebbend, beschermend en erg geduldig.
de vijf typenWater: charmant en gezellig, een gelukkige Os die ervan houdt tijd in de natuur door te brengen. Dit type is het meest los en ruimdenkend van alle Ossen.
Hout: deze Os heeft creatieve gaven, een intuÔtief type wat zich in anderen kan inleven.
Vuur: geliefd om zijn of haar warmte en geduld en altijd in staat tijd vrij te maken voor een ander.
Aarde: dit is de meest evenwichtige Os en kan nogal succesvol zijn, hij/zij heeft een aangeboren charisma.
Metaal: de meest principiŽle en vastberaden Os van alle vijf de Ossen, maar wordt tegelijkertijd toch graag aardig gevonden.
werkDe Os heeft vertrouwen en verantwoordelijkheid nodig en kan er niet tegen als iemand over zijn/haar schouder mee wil kijken. Eenmaal aan iets gewend wil een Os het niet graag anders en zal hij/zij zich in principe verzetten tegen elke vorm van bijscholing. Banen bijv: timmerman, tuinier, ingenieur, makelaar, schilder, monteur.
liefdeWat seks betreft heeft de Os een eindeloze energie, maar niet zoveel fantasie. Een loyale, standvastige minnaar. De Os is geneigd een ongeschikte partner te kiezen en er vervolgens een leven lang aan te werken de ander te 'verbeteren'.
smaaktraditioneel, conservatief
kleurenbleekroze en violet
sportafstanden lopen, joggen en zwemmen
vrije tijdrommelen in huis en tuin, lezen
hobby'sgenealogie, ontwerpen
vakantietuinen bezoeken, wandel- en zeilvakanties
vriendschapGoed opschieten met de Slang, de Rat en de Haan, maar niet met de Tijger.
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.
Deel deze pagina