enveloppe zoeken

Astrologie

Wie astrologie zegt, denkt aan horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de Chinese astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar.

Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je lezen in het aritkel 'Oost ontmoet West'.

De volkenkundige astrologie is een aparte tak van de westerse astrologie waar ik mij in heb verdiept.

Paard

Chinees sterrenbeeld dierenteken Paard
karakter Elegant, loyaal, vriendelijk en bezield. Het Paard is meestal populair en aantrekkelijk, en een geboren gastheer of gastvrouw. Paarden houden van bijeenkomsten en kunnen anderen in beweging zetten en inspireren. Ze zijn levendig en onafhankelijk met leidinggevende capaciteiten. Eerlijk en direct. Ze hebben een fel temperament, en ze kunnen slecht geheimen bewaren. Ook heeft een Paard een brede belangstelling, onderneemt veel verschillende activiteiten en leeft daardoor vaak in tijdgebrek. Een Paard is een echte pragmaticus, bij een probleem wordt direct een oplossing gezocht. De eigen mening wordt snel en vaak verkondigd. Betrouwbaarheid is een van de beste eigenschappen van het Paard, een Paard doet altijd wat het heeft beloofd. Een betrouwbare en loyale vriend die je in een crises niet zal laten vallen. Als kind kunnen Paarden eindeloos vragen stellen, ze absorberen informatie, maar zijn geneigd al snel op te geven wanneer iets hen te moeilijk wordt. Het moet allemaal niet teveel moeite kosten. Ook driftbuien zijn een Paardje niet vreemd. Als volwassene heeft een Paard graag kinderen om zich heen. Paarden zijn goede ouders, erg geduldig, maar verwachten van hun kinderen wel dat ze gehoorzamen en zich aan de regels houden.
de vijf typenWater: een water-Paard kan goed luisteren, diplomatiek.
Hout: gevoel voor humor, avontuurlijk, maar ook iets te lichtgeraakt.
Vuur: onvoorspelbaar, vooral als hij/zij niet genoeg omhanden heeft en zich verveelt.
Aarde: dit type Paard houdt er traditionele opvattingen op na. Oog voor details.
Metaal: kan goed organiseren. Serieus, vooral in zaken.
werkAlles wat maar met communicatie te maken heeft. Kan niet zo goed tegen tegenslag, dus houdt ook niet van veel stress. Banen bijv: onderwijzer, priester, bibliothecaris, hotelhouder, journalist, artiest.
liefdeEen Paard kan erg snel verliefd worden en is erg romantisch. Paarden houden van verleiden en ze kunnen heel flirterig zijn -en blijven- maar zijn hun partner bijna altijd trouw. Wat seks betreft zijn ze niet zo subtiel aangelegd, een Paard houdt van fysiek contact maar is niet echt geÔnteresseerd in een actief seksleven. Wat een eventuele levenspartner betreft hebben de Draak en de Haan een streepje voor.
smaakstoutmoedig, groots, dramatisch
kleurennatuurtinten, bruin en wit
sportsnelwandelen, marathon
vrije tijdtoneel en theater
hobby'svaardigheidsspelletjes, actief zijn in de buitenlucht
vakantiekamperen, zeilen, kanoŽn, jazzfestivals bezoeken
vriendschapEen goede verstandhouding met de Tijger, een slechte met de Rat.
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.