enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Geef een waardering.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart pentakels 2

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

Rat

Chinees sterrenbeeld dierenteken Rat
karakter vindingrijk, hardwerkend, charmant, intelligent, populair en gericht op sociale gebeurtenissen. Maakt makkelijk vrienden, heeft mensenkennis. Een trouwe vriend, maar houdt wel van roddelen, en wanneer je een Rat echt teleurstelt kan hij of zij je laten vallen als een baksteen. Een toegewijd en hard werker, de ondernemer van de Chinese dierenriem. Geld neemt een belangrijke plaats in, het verwerven is een grote uitdaging, de Rat ziet overal wel een handeltje in. De Rat verstrooit soms energie omdat hij/zij bij te veel dingen is betrokken, en kan zich slecht ontspannen. Veel verbeeldingskracht, soms indiscreet en vaak een beetje lichtgelovig. Als kind is de Rat erg slim voor zijn of haar leeftijd en kan hij/zij goed voor zichzelf opkomen. De Rattenouder kan niet zo goed overweg met supergevoelige kinderen.
de vijf typenWater: deze Rat is verwend en zou het liefst de hele dag wat rond keutelen. Kan heel charmant zijn.
Hout: een ambitieuze Rat die veel succes kan hebben.
Vuur: een Rat die graag risico's neemt met soms dramatische gevolgen.
Aarde: een Rat die overal goed vanaf lijkt te komen, wat er ook gebeurt.
Metaal: deze Rat houdt van gezelligheid en kan erg ad rem zijn.
werkAlles waarvoor ondernemerstalent wordt gevraagd, vrijheid en verantwoordelijkheid is belangrijk. Banen bijv: politicus, therapeut, adviseur, ondernemer, advocaat, filmregisseur, ontwerper, bankier.
liefdeDe Rat is een warm, sexy en hartstochtelijke minnaar of minnares en kan in feite met iedereen wel opschieten, met uitzondering van het Paard.
smaakgoede wijn, lekker eten en dure kleren.
kleurenwit en lichtblauw
sportsurfen, parachutespringen en vechtsporten
vrije tijdautorijden, iets maken en verzamelen
hobby'smodelbouw en oude, antieke auto's opknappen
vakantiestadjes en (water)sportoorden
vriendschapgoed met de Draak, Os en Aap, slecht met het Paard, de Haan en de Geit
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.
Deel deze pagina