enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Ik waardeer uw donatie.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart Munten 2

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

Rat

Chinees sterrenbeeld dierenteken Rat
karakter Vindingrijk, hardwerkend, charmant, intelligent, populair en gericht op sociale gebeurtenissen. Maakt makkelijk vrienden, heeft mensenkennis. Een trouwe vriend, maar houdt wel van roddelen, en wanneer je een Rat echt teleurstelt kan hij of zij je laten vallen als een baksteen. Een toegewijd en hard werker, de ondernemer van de Chinese dierenriem. Geld neemt een belangrijke plaats in, het verwerven is een grote uitdaging, de Rat ziet overal wel een handeltje in. De Rat verstrooit soms energie omdat hij/zij bij te veel dingen is betrokken, en kan zich slecht ontspannen. Veel verbeeldingskracht, soms indiscreet en vaak een beetje lichtgelovig. Als kind is de Rat erg slim voor zijn of haar leeftijd en kan hij/zij goed voor zichzelf opkomen. De Rattenouder kan niet zo goed overweg met supergevoelige kinderen.
jaren 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020
element Water
vijf typen Het type wordt bepaald door de 10-jarige cycli van de 5 elementen.
Hout:Deze Rat is het minst dynamisch van de vijf typen Rat. Het zijn harde werkers die dankzij hun harde werk succes zullen hebben, maar deze Rat is geneigd om besluiteloos te zijn en zich snel zorgen te maken. Van de Rat typen is dit type Rat het meest onzeker, alhoewel ze zullen doen alsof dit niet zo is. Dit type Rat zal op het werk een goede leidinggevende functie in kunnen nemen. Dit type Rat is aardig en over het algemeen geliefd door anderen. Ze zullen het best uit de verf komen in gezelschap van hun dierbaren.
Vuur:De Rat in het teken van vuur is hartstochtelijk en snel van begrip. Deze mensen zijn zeer geschikt in het doen van zaken, mede dankzij hun grote dosis aan energie en enthousiasme. Mede dankzij deze energie kunnen ze in de problemen raken door roekeloos gedrag. Als de Rat zijn roekeloosheid in bedwang kan houden zullen ze succesvol zijn. Het zijn mensen die niet echt van routine houden en juist houden van verandering en reizen. Ze zijn makkelijk in de omgang waardoor ze vaak geliefd zijn bij anderen. In verhouding met de andere typen Rat is deze Rat vrijgeviger, maar heeft deze Rat minder zelfbeheersing dan de andere typen.
Aarde:Deze mensen zijn voorzichtig en serieus en hebben een goed besef van de werkelijkheid. Ze zijn goed in het oplossen van praktische problemen met praktische oplossingen. Deze mensen hebben over het algemeen succes in het leven en zullen goed gedijen in een beroep als accountant of financieel adviseur. Ze zullen een respectvol en stabiel leven leiden. Ze hebben de neiging om gierig te zijn omdat materiŽle bezittingen een gevoel van zekerheid oplevert. Toch zullen ze vrijgevig zijn voor hun dierbaren.
Metaal:Deze rat heeft duidelijke ideeŽn en staat sterk in zijn schoenen. Mede hierdoor kunnen ze nog weleens geneigd zijn tot koppig gedrag. Deze Rat is over het algemeen behulpzaam en een harde werker. Ze kunnen snel situaties en mensen doorzien en zijn ambitieus. Deze mensen zullen succesvol zijn in wat ze doen. Door hun sterke visie en emoties kunnen deze Ratten nog weleens jaloers of bezitterig overkomen. Dit type houdt ervan om de leiding te nemen en doet er alles aan om te krijgen wat hij wil. Ze hebben een goede smaak en laten dit zien in hun huis, hun huis is hun trots. Deze Rat kan leren om mensen tegemoet te komen om relaties te verbeteren.
Water:Deze Rat is intuÔtief en avontuurlijk. Ze houden van reizen en zullen pas gaan settelen als ze een veilige haven hebben gevonden. Deze Rat is creatief en geÔnteresseerd in literatuur. Ze zullen goed gedijen als diplomaat omdat ze goed zijn in het beÔnvloeden van anderen. Ze kunnen goed problemen oplossen dankzij hun praktische aard. Ook dit type Rat zal er alles aan doen om te krijgen wat hij wil, alleen hiervoor maakt hij gebruik van zijn talenten waardoor andere mensen hem toch respecteren.
werk Alles waarvoor ondernemerstalent wordt gevraagd, vrijheid en verantwoordelijkheid is belangrijk. Banen bijv: politicus, therapeut, adviseur, ondernemer, advocaat, filmregisseur, ontwerper, bankier.
liefde De Rat is een warm, sexy en hartstochtelijke minnaar of minnares en kan in feite met iedereen wel opschieten, met uitzondering van het Paard.
smaak goede wijn, lekker eten en dure kleren.
kleuren wit en lichtblauw
sport surfen, parachutespringen en vechtsporten
vrije tijd autorijden, iets maken en verzamelen
hobby's modelbouw en oude, antieke auto's opknappen
vakantie stadjes en (water)sportoorden
vriendschap goed met de Draak, Os en Aap, slecht met het Paard, de Haan en de Geit
Deel deze pagina
disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 29 september 2022 © 2004-2022