enveloppe zoeken

Astrologie

Wie astrologie zegt, denkt aan horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de Chinese astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar.

Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je lezen in het aritkel 'Oost ontmoet West'.

De volkenkundige astrologie is een aparte tak van de westerse astrologie waar ik mij in heb verdiept.

Rat

Chinees sterrenbeeld dierenteken Rat
karakter vindingrijk, hardwerkend, charmant, intelligent, populair en gericht op sociale gebeurtenissen. Maakt makkelijk vrienden, heeft mensenkennis. Een trouwe vriend, maar houdt wel van roddelen, en wanneer je een Rat echt teleurstelt kan hij of zij je laten vallen als een baksteen. Een toegewijd en hard werker, de ondernemer van de Chinese dierenriem. Geld neemt een belangrijke plaats in, het verwerven is een grote uitdaging, de Rat ziet overal wel een handeltje in. De Rat verstrooit soms energie omdat hij/zij bij te veel dingen is betrokken, en kan zich slecht ontspannen. Veel verbeeldingskracht, soms indiscreet en vaak een beetje lichtgelovig. Als kind is de Rat erg slim voor zijn of haar leeftijd en kan hij/zij goed voor zichzelf opkomen. De Rattenouder kan niet zo goed overweg met supergevoelige kinderen.
de vijf typenWater: deze Rat is verwend en zou het liefst de hele dag wat rond keutelen. Kan heel charmant zijn.
Hout: een ambitieuze Rat die veel succes kan hebben.
Vuur: een Rat die graag risico's neemt met soms dramatische gevolgen.
Aarde: een Rat die overal goed vanaf lijkt te komen, wat er ook gebeurt.
Metaal: deze Rat houdt van gezelligheid en kan erg ad rem zijn.
werkAlles waarvoor ondernemerstalent wordt gevraagd, vrijheid en verantwoordelijkheid is belangrijk. Banen bijv: politicus, therapeut, adviseur, ondernemer, advocaat, filmregisseur, ontwerper, bankier.
liefdeDe Rat is een warm, sexy en hartstochtelijke minnaar of minnares en kan in feite met iedereen wel opschieten, met uitzondering van het Paard.
smaakgoede wijn, lekker eten en dure kleren.
kleurenwit en lichtblauw
sportsurfen, parachutespringen en vechtsporten
vrije tijdautorijden, iets maken en verzamelen
hobby'smodelbouw en oude, antieke auto's opknappen
vakantiestadjes en (water)sportoorden
vriendschapgoed met de Draak, Os en Aap, slecht met het Paard, de Haan en de Geit
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.