enveloppe zoeken

Astrologie

Wie astrologie zegt, denkt aan horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de Chinese astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar.

Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je lezen in het aritkel 'Oost ontmoet West'.

De volkenkundige astrologie is een aparte tak van de westerse astrologie waar ik mij in heb verdiept.

Slang

Chinees sterrenbeeld dierenteken Slang
karakter Hoogst intelligent, mysterieus, met een actieve geest. Een Slang is een diepzinnig denker en heeft een subtiel gevoel voor humor. Bespiegelend, wil graag alles van anderen weten. Slaat meerdere malen nieuwe wegen in. Slangen houden van uitdagingen en maken zelden fouten. De Slang kan goed organiseren, heeft zaken inzicht en vaak financieel geluk. Houdt er niet van om snel te moeten beslissen. Het woord betrouwbaarheid komt meestal niet voor in het woordenboek van een Slang. Ze hebben geen idee waarom je boos op hen wordt als ze niet op tijd op komen dagen. Het Slangenkind is ijverig en plichtsgetrouw, heeft niet veel ruimte nodig, maar kan lastig worden als het z'n zin niet krijgt. Eerder artistiek begaafd dan academisch aangelegd. Deze kinderen hebben een hoop liefde nodig en een rustige omgeving. Een Slang leeft in een eigen wereld en gaat z'n eigen weg, en is dus meestal iets te veel met zichzelf bezig om echt deel uit te maken van een gezin. De ouderrol zal dan ook met tegenzin op zich worden genomen. De Slang is verstandelijk aangelegd en kan problemen hebben om genegenheid en liefde te tonen. Slangen hebben natuurlijk ook gevoelens, maar die zijn goed verborgen, ook de ouderlijke emoties. Dat kan een vreemd soort ouderschap opleveren, waar de nadruk ligt op groei en prestatie.
de vijf typenWater: dit is het conservatieve type Slang, gevoelig en scherpzinnig, maar houdt niet zo van veranderingen.
Hout: genereus van aard, heel meelevend. Gevoelig.
Vuur: kan roekeloos en onbezonnen zijn en vaak niet te vertrouwen met geld. IntuÔtief met een groot gevoel voor drama.
Aarde: houdt van mooie dingen en van kunst. De meest materialistische Slang in vergelijking met de andere vier.
Metaal: vastberaden en ambitieus, soms erg ongevoelig. Neiging tot een meedogenloze aanpak.
werkOnderzoek, met name naar het menselijk gedrag, aanleg voor het mysterieuze en geheimzinnige. Banen bijv: psychiater, hersenchirurg, wetenschapper, geestelijk leider, goochelaar, onderzoeker, politicus.
liefdeDe Slang is hartstochtelijk en romantisch en staat graag in het middelpunt van het leven van de partner. Goed in het verleiden, in hofmakerij en romantiek, maar als het aankomt op trouw tast de partner vaak in het duister. Een Slang geniet van flirten. Een verliefde Slang is erg gelukkig en houdt meer van seks dan alle andere Chinese dierenriemtekens.
smaakexotisch, bizar
kleurenzachtgeel en zachtgroen
sportzwemmen, vissen, wandelen
vrije tijdopera, theater en kunst
hobby'sastrologie, schaken, lezen
vakantiezonnige eilandjes, het platteland, een kuuroord
vriendschapDe Haan, de Draak en de Os zijn goede vrienden, het Varken en de Tijger niet.
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.