enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Geef een waardering.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart pentakels 2

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

Tijger

Chinees sterrenbeeld dierenteken Tijger
karakter Moedig, hartstochtelijk, onderhoudend en charismatisch. De Tijger heeft vaste overtuigingen, is wilskrachtig en vastberaden, alert en intelligent. Actieve geest, boordevol ideeŽn. Houdt van uitdagingen en kan moeilijk stilzitten. Onafhankelijk en bereid risico's te nemen. Rusteloos, soms vrij impulsief, maar van binnen vaak gevoeliger dan anderen in de gaten hebben. Vaak succesvol. Het leven is vol ups en downs. De Tijger kan zich diep van binnen eenzaam en onbemind voelen, vooral als anderen hem of haar proberen te provoceren. Een Tijgerkind kan nogal wild zijn en veel ongelukjes hebben, en vaak in een ruzie verwikkeld zijn. Het zijn tamelijk luidruchtige kinderen die problemen hebben op school. Als volwassene heeft de Tijger meestal niet zo'n behoefte aan kinderen, maar als ze er eenmaal zijn vindt een Tijgerouder ze fantastisch, al blijft dat altijd een beetje op een afstandelijke manier. Een Tijger heeft een praktische benadering van het ouderschap.
de vijf typenWater: dit type is een idealist en kan tevens erg egocentrisch zijn.
Hout: een trendsetter. Gereserveerd en geraffineerd stijlvol.
Vuur: ondernemend en amusant, vriendelijk en gevat, maar wel met temperament.
Aarde: de enige Tijger die in staat is goed in een team te werken, beetje conservatief en traditioneel en met meer zelfkennis dan de andere Tijgers.
Metaal: luidruchtig, opvallend, stralend en graag in het middelpunt willen staan. Eigenwijs, maar ook onderhoudend.
werkEr moet afwisseling inzitten, liefst geen bureauwerk. Banen bijv: coureur, manager, officier, missionaris, schrijver.
liefdeBijna altijd verliefd, een echte romanticus. Aanhankelijk en lief, seks is intimiteit. Tijgers zijn trouw voor zolang het duurt. In principe kan een Tijger elk dier van de Chinese dierenriem verleiden, maar de Os, de Draak en de Aap hebben de meeste kans op een blijvende relatie.
smaakgedurfd, beetje wild en extreem
kleurenoranje en rood
sportauto- of speedbootracen, vechtsporten
vrije tijdVaren, eten en drinken
hobby'sfeesten en amateurtoneel
vakantieNew-York, de Griekse eilanden
vriendschapKan goed overweg met het Paard en de Hond, maar niet met de Aap, de Slang en de Os.
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.
Deel deze pagina