enveloppe zoeken

Astrologie

Wie astrologie zegt, denkt aan horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de Chinese astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar.

Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je lezen in het aritkel 'Oost ontmoet West'.

De volkenkundige astrologie is een aparte tak van de westerse astrologie waar ik mij in heb verdiept.

Tijger

Chinees sterrenbeeld dierenteken Tijger
karakter Moedig, hartstochtelijk, onderhoudend en charismatisch. De Tijger heeft vaste overtuigingen, is wilskrachtig en vastberaden, alert en intelligent. Actieve geest, boordevol ideeŽn. Houdt van uitdagingen en kan moeilijk stilzitten. Onafhankelijk en bereid risico's te nemen. Rusteloos, soms vrij impulsief, maar van binnen vaak gevoeliger dan anderen in de gaten hebben. Vaak succesvol. Het leven is vol ups en downs. De Tijger kan zich diep van binnen eenzaam en onbemind voelen, vooral als anderen hem of haar proberen te provoceren. Een Tijgerkind kan nogal wild zijn en veel ongelukjes hebben, en vaak in een ruzie verwikkeld zijn. Het zijn tamelijk luidruchtige kinderen die problemen hebben op school. Als volwassene heeft de Tijger meestal niet zo'n behoefte aan kinderen, maar als ze er eenmaal zijn vindt een Tijgerouder ze fantastisch, al blijft dat altijd een beetje op een afstandelijke manier. Een Tijger heeft een praktische benadering van het ouderschap.
de vijf typenWater: dit type is een idealist en kan tevens erg egocentrisch zijn.
Hout: een trendsetter. Gereserveerd en geraffineerd stijlvol.
Vuur: ondernemend en amusant, vriendelijk en gevat, maar wel met temperament.
Aarde: de enige Tijger die in staat is goed in een team te werken, beetje conservatief en traditioneel en met meer zelfkennis dan de andere Tijgers.
Metaal: luidruchtig, opvallend, stralend en graag in het middelpunt willen staan. Eigenwijs, maar ook onderhoudend.
werkEr moet afwisseling inzitten, liefst geen bureauwerk. Banen bijv: coureur, manager, officier, missionaris, schrijver.
liefdeBijna altijd verliefd, een echte romanticus. Aanhankelijk en lief, seks is intimiteit. Tijgers zijn trouw voor zolang het duurt. In principe kan een Tijger elk dier van de Chinese dierenriem verleiden, maar de Os, de Draak en de Aap hebben de meeste kans op een blijvende relatie.
smaakgedurfd, beetje wild en extreem
kleurenoranje en rood
sportauto- of speedbootracen, vechtsporten
vrije tijdVaren, eten en drinken
hobby'sfeesten en amateurtoneel
vakantieNew-York, de Griekse eilanden
vriendschapKan goed overweg met het Paard en de Hond, maar niet met de Aap, de Slang en de Os.
Bekijk hoe de twaalf Chinese dierentekens overeenkomen met de twaalf westerse sterrenbeelden.