enveloppe zoeken

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

Het draait om de Aarde

Het is eigenlijk verbazingwekkend dat ik nog nooit een boek heb gevonden waarin staat hoe de astrologie ten diepste werkt. De basis van de astrologie is volgens mij de vier bewegingen van de Aarde door de ruimte. Dit registreren astronomen met een klok en kalender. Dit astronomische verhaal wordt een astrologisch verhaal doordat astrologen sferen toekennen aan de wijzerplaat van de klokken en kalenders. Door de astrologie als een model met vier klokken te beschouwen, kan ik vrij makkelijk de overeenkomsten en verschillen benoemen tussen de Westerse, Vedische en Chinese astrologie. Een verhelderende kijk op de astrologie!

Kijk of lees verder: