enveloppe zoeken

Astrologie

Wie astrologie zegt, denkt aan horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de Chinese astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar.

Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je lezen in het aritkel 'Oost ontmoet West'.

De volkenkundige astrologie is een aparte tak van de westerse astrologie waar ik mij in heb verdiept.

Het draait om de Aarde

Het is eigenlijk verbazingwekkend dat ik nog nooit een boek heb gevonden waarin staat hoe de astrologie ten diepste werkt. De basis van de astrologie is volgens mij de vier bewegingen van de Aarde door de ruimte. Dit registreren astronomen met een klok en kalender. Dit astronomische verhaal wordt een astrologisch verhaal doordat astrologen sferen toekennen aan de wijzerplaat van de klokken en kalenders. Door de astrologie als een model met vier klokken te beschouwen, kan ik vrij makkelijk de overeenkomsten en verschillen benoemen tussen de Westerse, Vedische en Chinese astrologie. Een verhelderende kijk op de astrologie!

Kijk of lees verder: