enveloppe zoeken

Astrologie

Wie astrologie zegt, denkt aan horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de Chinese astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar.

Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je lezen in het aritkel 'Oost ontmoet West'.

De volkenkundige astrologie is een aparte tak van de westerse astrologie waar ik mij in heb verdiept.

 
kaarten zie ook landen van de wereld
kaart karakters volken europa Oostenrijk ItaliŽ Nederland Denemarken Zweden Duitsland BelgiŽ Frankrijk Spanje Portugal Zwitserland Bulgarije Griekenland Polen Wit-Rusland Engeland Ierland Rusland Cyprus RoemeniŽ Hongarije KroatiŽ AlbaniŽ Slowakije TsjechiŽ BosniŽ MacedoniŽ ServiŽ Noorwegen Finland Estland Letland Litouwen IJsland OekraÔne MoldaviŽ SloveniŽ GeorgiŽ ArmeniŽ Schotland Wales Noord-Ierland Luxemburg Kosovo Montenegro

klik op een land