enveloppe zoeken

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

OVEREENKOMSTEN TUSSEN DE WESTERSE EN CHINESE ASTROLOGIE

Zowel de westerse als de Chinese astrologie hebben twaalf 'sterrenbeelden'. De Chinese 'sterrenbeelden' hebben echter niets te maken met de planeten of sterren. Het woord astrologie is om deze reden niet helemaal op zijn plaats. Bij de Chinese astrologie kan je wel spreken van een echte dierenriem, hetgeen bij de westerse astrologie weer minder het geval is aangezien tweelingen, weegschaal en waterman geen dieren zijn. Sommige Chinese dierentekens zijn te vergelijken met de westerse dierenriemtekens, maar het blijven toch twee verschillende systemen. Hier een vergelijking tussen de dierentekens.

Ga met je muis over de tekens om de overeenkomsten te zien.