enveloppe zoeken

Astrologie

Wie astrologie zegt, denkt aan horoscopen. Een westerse of Vedische horoscoop is een interpretatie van de stand van de planeten ten opzichte van de twaalf sterrenbeelden. In de Chinese astrologie worden dierentekens gekoppeld aan een (geboorte)uur, dag, maand en jaar.

Persoonlijk doe ik weinig met horoscopen. Bij mijn analyses gebruik ik de numerologie, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens. Ik vermoed dat de westerse astrologie meer geschikt is voor een persoonlijke horoscoop en dat de oosterse astrologie beter gebruikt kan worden voor groepen. Mijn interpretaties hierover kan je lezen in het aritkel 'Oost ontmoet West'.

De volkenkundige astrologie is een aparte tak van de westerse astrologie waar ik mij in heb verdiept.

OVEREENKOMSTEN TUSSEN DE WESTERSE EN CHINESE ASTROLOGIE

Zowel de westerse als de Chinese astrologie hebben twaalf 'sterrenbeelden'. De Chinese 'sterrenbeelden' hebben echter niets te maken met de planeten of sterren. Het woord astrologie is om deze reden niet helemaal op zijn plaats. Bij de Chinese astrologie kan je wel spreken van een echte dierenriem, hetgeen bij de westerse astrologie weer minder het geval is aangezien tweelingen, weegschaal en waterman geen dieren zijn. Sommige Chinese dierentekens zijn te vergelijken met de westerse dierenriemtekens, maar het blijven toch twee verschillende systemen. Hier een vergelijking tussen de dierentekens.

Ga met je muis over de tekens om de overeenkomsten te zien.