enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Geef een waardering.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart pentakels 2

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.De Oude Wereld volgens Ptolemaeus

leeuw, De Romeinen kreeft, Carthago ram, Kelten en Germanen vissen, De Sahara waterman, Rusland en SiberiŽ tweelingen, Gebied rond de Kaspische Zee weegschaal, China steenbok, India stier, PerziŽ maagd, Irak, Oost ArabiŽ en Somalia steenbok, De Balkan stier maagd, Griekenland kreeft vissen schorpioen ram, SyriŽ leeuw, ArabiŽ tweelingen, Neder-Egypte weegschaal, Opper-Egypte boogschutter, ArabiŽ waterman, ArabiŽ schorpioen, Marokko en Algerije Kaart van de Oude Wereld volgens Ptolemaeus
download blanco kaart Ptolemaeus
Ptolemaeus

Tweeduizend jaar geleden verdeelde de Griekse geleerde Ptolemaeus de toen bekende wereld in vier gebieden. In elk gebied heerst een element. Europa is vuur, Noord-Azië is lucht, Zuid-Azië is aarde en Noord-Afrika is water. In het midden van de Aarde is er nog een vijfde gebied waar alle vier de elementen zijn vertegenwoordigd. Dit gebied bestaat uit het delen van het Midden-Oosten, de Balkan, Klein-Azië en Egypte. In grote lijnen is dit model nog steeds van toepassing. Het model verklaart de dominantie van Europeanen. In Europa zit het vuur. Vuurmensen zijn de natuurlijke leiders. Ze zijn actiegericht en schuwen het geweld niet. Binnen Europa beschouwde Ptolemaeus de woeste Kelten en Germanen als ram. Het Iberisch Schiereiland is boogschutter. De Romeinen zijn leeuw. In het werelddeel 'Midden-Aarde' zijn volgens Ptolemaeus de Syriërs, de Joden en de Arabieren de vuurmensen. De vurige Europeanen, Joden en Arabieren hebben een leidende rol gespeeld in de wereldgeschiedenis.

Deel deze pagina