enveloppe zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Geef een waardering.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart pentakels 2

Astrologie: meer dan horoscopen

De astrologie is verdeeld in twee hoofdstromingen: de beoordelende en de natuurlijke.

De beoordelende astrologie is meer doelgericht en verlangt van een astroloog dat hij of zij aan de hand van een horoscoop een duidelijk oordeel of zelfs een verklaring geeft van iemands karakter, en soms een voorspelling omtrent een toekomstige gebeurtenis doet.

De natuurlijke astrologie houdt zich bezig met natuurlijke cycli en ritmes zoals die van de Zon en Maan en past de principes van de twaalf dierenriemtekens toe op verschillende maatschappelijke onderwerpen, zoals financiële, medische en volkenkundige astrologie.

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met de natuurlijke astrologie (zonder horoscopen). Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het oerprincipe yin en yang, en de numerologie.

Berekening opkomst en ondergang van de Zon en Maan

Vul de gegevens in en bereken de opkomst en ondergang van de Zon en Maan en de schemertijd. In de uitdraai wordt 90 dagen weergegeven.

 1. Geef de datum op 
 2. Markeer de plaats 
 3. Bereken opkomst Zon en Maan 

De berekening is een implementatie in Javascript van het "Montenbruck en Pfleger" algoritme. Keith Burnett heeft dit algoritme in detail beschreven. De berekening is ook nauwkeurig voor de poolstreken. Door het gebruik van een benadering voor de positie van de Zon is er een "onduidelijk gebied" rond breedtegraad 67.43 (en een vergelijkbare zone rond de "poolcirkel van de Maan"). Pas op voor dagen en nachten korter dan 20 minuten.

Deel deze pagina