enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Ik waardeer uw donatie.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart Munten 2

Astrologie: meer dan horoscopen

Jeroen Visbeek houdt zich voornamelijk bezig met het Dierenriemmodel. Bij zijn analyses over o.a. de tijdgeest, gebruikt hij de cyclus van de precessie, de cyclus en karakters van de twaalf dierenriemtekens, de vier elementen, het principe yin en yang, en de numerologie.

Het Dierenriemmodel wijkt sterk af van de gangbare werkwijze van de astrologie. Want astrologen gebruiken in principe altijd horoscopen voor hun duidingen. Vroeger raadpleegden koningen en generaals astrologen voor de vraag wat het beste moment was om een bepaalde actie uit te voeren, meestal een oorlog. Om een situatie van een bepaald moment te duiden interpreteert een astroloog met een behulp van een horoscoop de planeetstanden ten opzichte van de dierenriem. Door de planeetstanden van andere momenten hiermee te vergelijken kunnen voorspellingen worden gedaan. De voorspellende astrologie wordt tegenwoordig gebruikt voor vragen over ziekte, relaties, reizen en carrière. Pas vanaf de renaissance werd de persoonlijke geboorte- en relatiehoroscoop populair. Het verschil met deze werkwijze is dat het Dierenriemmodel geen gebruik maakt van horoscopen.

Berekening opkomst en ondergang van de Zon en Maan

Vul de gegevens in en bereken de opkomst en ondergang van de Zon en Maan en de schemertijd. In de uitdraai wordt 90 dagen weergegeven.

 1. Geef de datum op 
 2. Markeer de plaats 
 3. Bereken opkomst Zon en Maan 

De berekening is een implementatie in Javascript van het "Montenbruck en Pfleger" algoritme. Keith Burnett heeft dit algoritme in detail beschreven. De berekening is ook nauwkeurig voor de poolstreken. Door het gebruik van een benadering voor de positie van de Zon is er een "onduidelijk gebied" rond breedtegraad 67.43 (en een vergelijkbare zone rond de "poolcirkel van de Maan"). Pas op voor dagen en nachten korter dan 20 minuten.

Deel deze pagina
disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 20 februari 2024 © 2004-2024