enveloppe icoon facebook zoeken

Uw levensverhaal in boekvorm

Bent u benieuwd naar uw eigen levensverhaal op basis van het Dierenriemmodel? Jeroen Visbeek schrijft uw persoonlijke levensverhaal voor de aantrekkelijke prijs van € 290. Lees meer …

boekomslag levensverhaal

Met het Dierenriemmodel duidt Jeroen Visbeek allerlei levenscycli met de cyclus van de twaalf dierenriemtekens. Het is een universeel levensverhaal met een geboorte, groei, volwassenheid, ouderdom; in Ram wordt iets geboren, in Stier gaat het aarden, Tweelingen is de leertijd enzovoort ... tot en met het sterven in Vissen. Dit levensverhaal is hier te lezen voor uiteenlopende onderwerpen.

voorkant boek Amsterdam, kreeftstad in Holland

Koop paperback

prijs € 19,50

Paperback, 338 pagina's
kleur met foto's en afbeeldingen
15,24 x 22,86 cm
2015

Koop eboek

prijs e-boek € 1,95

prijs excl. BTW
PDF-formaat
kleur met afbeeldingen
2015

Amsterdam, kreeftstad in Holland

Auteur: Jeroen Visbeek

De geschiedenis van Amsterdam is innig verbonden met die van Holland en Nederland. De bewoners van de stad, provincie en het land hebben het karakter van Kreeft. Moeder Kreeft kookt ze allemaal gaar tot haar familie. Naast Kreeft is er een sterke Tweelingeninvloed welke zich uit in de Hollandse handelsgeest.
Na een karakterschets van Amsterdam en Holland beschrijft Jeroen Visbeek in het tweede deel uitgebreid de geschiedenis van Amsterdam met de cyclus van de twaalf dierenriemtekens. In het Ramtijdperk werd de stad geboren, in het Leeuwtijdperk beleefde de stad aan het IJ haar Gouden Eeuw. Nu zit Amsterdam in haar Steenboktijdperk (1980-2065). De expansie van Boogschutter is inmiddels uitgedoofd. Steenbok zal proberen het oude Nederland te behouden. Met de cyclus schetst Jeroen Visbeek ten slotte een scenario voor de toekomst.
Het verhaal van Amsterdam wordt in de bredere context van Holland geplaatst. Hierom wordt er extra aandacht besteed aan de strijd tegen het water, de poldermentaliteit, de inrichting van het land, de zuilen, Randstad en Republiek.

Bekijk de complete voorvertoning van dit boek of lees een fragment.

Deel deze pagina
disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 29 september 2022 © 2004-2022