enveloppe icoon facebook zoeken

Uw levensverhaal in boekvorm

Bent u benieuwd naar uw eigen levensverhaal op basis van het Dierenriemmodel? Jeroen Visbeek schrijft uw persoonlijke levensverhaal voor de aantrekkelijke prijs van € 290. Lees meer …

boekomslag levensverhaal

Met het Dierenriemmodel duidt Jeroen Visbeek allerlei levenscycli met de cyclus van de twaalf dierenriemtekens. Het is een universeel levensverhaal met een geboorte, groei, volwassenheid, ouderdom; in Ram wordt iets geboren, in Stier gaat het aarden, Tweelingen is de leertijd enzovoort ... tot en met het sterven in Vissen. Dit levensverhaal is hier te lezen voor uiteenlopende onderwerpen.

voorkant boek levensverhaal van de spoorwegen

Koop paperback

prijs € 27,50

Paperback
217 pagina's
kleur met afbeeldingen
15,24 x 22,86 cm
2014

Koop eboek

prijs e-boek € 3,95

prijs excl BTW
PDF-formaat, 217 pagina's
kleur met afbeeldingen
2014

Het levensverhaal van de spoorwegen

Auteur: Jeroen Visbeek

Jeroen Visbeek vertelt een verrassend verhaal over de geschiedenis van de spoorwegen met de twaalf tekens van de dierenriem. De spoorwegen werden in Engeland geboren in het Ramtijdperk. In het Tweelingentijdperk sloeg het spoorwegvirus over naar Europa.

Het verhaal volgt dan verder de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen, met hier en daar een uitstapje naar het buitenland. Aan bod komen onder andere de gouden jaren van de stoomlocomotief in Leeuw, de lokale boemels van Maagd, de pijnlijke rol van Schorpioen in de Tweede Wereldoorlog, de wederopbouw van Boogschutter, de problemen rond de privatisering in de jaren negentig en een blik in de toekomst. Vissen zal tussen 2008 en 2026 het begrip spoorwegen vervagen in het grotere geheel van het openbaar vervoer. Hierna kan er weer een nieuwe cyclus beginnen.

Aan het eind geeft Jeroen Visbeek een persoonlijke visie op de naoorlogse stationsarchitectuur.

Bekijk de complete voorvertoning van dit boek.

Deel deze pagina
disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 29 september 2022 © 2004-2022