enveloppe icoon facebook zoeken

Uw levensverhaal in boekvorm

Bent u benieuwd naar uw eigen levensverhaal op basis van het Dierenriemmodel? Jeroen Visbeek schrijft uw persoonlijke levensverhaal voor de aantrekkelijke prijs van € 290. Lees meer …

boekomslag levensverhaal

Met het Dierenriemmodel duidt Jeroen Visbeek allerlei levenscycli met de cyclus van de twaalf dierenriemtekens. Het is een universeel levensverhaal met een geboorte, groei, volwassenheid, ouderdom; in Ram wordt iets geboren, in Stier gaat het aarden, Tweelingen is de leertijd enzovoort ... tot en met het sterven in Vissen. Dit levensverhaal is hier te lezen voor uiteenlopende onderwerpen.

voorkant boek omslag Het pad naar onze upgrade

Koop paperback

prijs € 7,00

Paperback, 130 pagina's, zwart-wit met afbeeldingen
15,24 x 22,86 cm
2016

Koop eboek

prijs e-boek € 0,99

prijs excl BTW
ePub-formaat, kleur
2016

Het pad naar onze upgrade

Auteur: Jeroen Visbeek

Iedereen weet datuit hardware en software maar om het verschijnsel echt te kunnen doorgronden moeten we hier de elektriciteit aan toevoegen. En in de nabije toekomst gaan robots leren om emoties, gezichten en stemgeluiden te herkennen en dit kan niet in de software worden geprogrammeerd. Robots zullen dit met vallen en opstaan moeten leren en hun opgedane kennis en ervaring staan buiten de hard- en software en is de vierde component van de computer. Jeroen Visbeek heeft deze vier componenten in een astrologische tijdlijn geplaatst:

1828 - 1900 > Ram ontdekt de magie van elektriciteit
1900 - 1972 > Stier bouwt nuttige elektrische machines
1972 - 2044 > Tweelingen verbindt de computer met de mens
2044 - 2116 > Kreeft bezielt de computer met emoties en menselijke waarden

Na 2116 is de opbouwr en begint het verhaal pas goed met de versmelting in het Leeuwtijdperk tussen mens en machine.

Dit epische verhaal gaat ons verstand eigenlijk te boven. We kunnen nauwelijks bevatten dat wij mensen straks ouderwets en misschien zelfs overbodig worden. De voortschrijdende techniek is echter sterker dan de mens: het is ons lot.

Maar het is toch ook een verhaal van alledaagse ontwikkelingen, van bedrijven die winst willen maken, wiskundigen die nieuwe terreinen onderzoeken, pioniers zoals Steve Jobs die anders durven denken, consumenten die plezier beleven aan een spelcomputer … kortom een verhaal over ons … mensen die op weg zijn naar een upgrade.

Bekijk de complete voorvertoning van dit boek.

Deel deze pagina
disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 29 september 2022 © 2004-2022