enveloppe icoon facebook zoeken

Uw levensverhaal in boekvorm

Bent u benieuwd naar uw eigen levensverhaal op basis van het Dierenriemmodel? Jeroen Visbeek schrijft uw persoonlijke levensverhaal voor de aantrekkelijke prijs van € 290. Lees meer …

boekomslag levensverhaal

Met het Dierenriemmodel duidt Jeroen Visbeek allerlei levenscycli met de cyclus van de twaalf dierenriemtekens. Het is een universeel levensverhaal met een geboorte, groei, volwassenheid, ouderdom; in Ram wordt iets geboren, in Stier gaat het aarden, Tweelingen is de leertijd enzovoort ... tot en met het sterven in Vissen. Dit levensverhaal is hier te lezen voor uiteenlopende onderwerpen.

voorkant boek biografie Napoleon Bonaparte

prijs € 18,90

Nederlands
20 juli 2020
ISBN 9789083025834
paperback
78 pagina's
kleur met afbeeldingen
15,2 x 22,8 cm
Uitgeverij Zodiak

Leverbaar bij elke (internet)boekwinkel zoals:

AKO | Bol | Bruna

Geboren veroveraar

Het levensverhaal van Napoleon volgens het Dierenriemmodel

Auteur: Jeroen Visbeek

Corsica wordt verscheurd door een onafhankelijkheidsstrijd. Napoleons vader kiest voor Frankrijk. Nadat Napoleon zich als Frans legerofficier op nogal dubbelzinnige wijze mengt in de vrijheidsstrijd, kiest hij uiteindelijk voor Frankrijk en vlucht met zijn familie naar het vaste land.

Frankrijk biedt Napoleon de kans om de macht te grijpen. In de chaos van de Franse Revolutie werpt hij zich op als de redder van Frankrijk. Met zijn veroveraarsinstinct bedwingt hij bijna alle binnen- en buitenlandse vijanden.

Europa is Napoleons strijdveld. Als keizer blijft hij regeren als een veroveraar. Problemen lost hij op met nieuwe oorlogen. Dit werd hem fataal in Rusland. Toch herovert de verbannen 'Keizer van Elba' op wonderbaarlijke wijze zijn macht. Na Waterloo keren definitief zijn kansen. Frankrijk is oorlogsmoe. De gepensioneerde generaal sterft in ballingschap.

De driedeling wordt in deze veelzijdige biografie uitgewerkt met de levenscyclus van de twaalf dierenriemtekens.

Lees verder: Napoleons krijgsmacht

Deel deze pagina
disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 29 september 2022 © 2004-2022