enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Ik waardeer uw donatie.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart Munten 2

Je bent zelf het orakel!

Veel mensen zoeken het mysterie van het leven buiten zichzelf. Ze denken dat een relikwie, een heilig boek of een ufo hogere machten zijn. De waarheid is echter dat wat mensen buiten zichzelf zoeken, in de mens zelf zit. Elk antwoord, vertrouwen, liefde en kracht zit in jezelf. De orakels moet je zien als een gereedschap om je onderbewuste naar de oppervlakte te brengen. En omdat het orakel een hulpmiddel is, werkt het ook met de computer. Essentieel bij het aanboren van het mysterie is dat je moet geloven in het ritueel, maar vergeet ook nooit dat het ritueel op zichzelf een illusie is. Het geloof in het ritueel opent het kanaal tussen je ware zelf en het Universum.

Vraag het de I Tjing

Boek I Tjing Richard WilhelmDe I Tjing is een oud Chinees orakel dat gebaseerd is op de gedachte dat alles altijd in verandering is. I Tjing betekent letterlijk 'Boek der Veranderingen'. Niets blijft hetzelfde. Het Boek der Veranderingen is een collectie van 64 wijsheden, die van toepassing is op iedere denkbare situatie. Elke wijsheid wordt aangeduid met een nummer. Alle vertalingen van en commentaren op de I Tjing gebruiken dezelfde nummers. Ze hebben ook een naam, die verschillend kan zijn. Traditioneel werd de I Tjing geraadpleegd door het werpen van 50 duizendbladstelen, maar gewoonlijk wordt een set van drie munten gebruikt.

De I Tjing geeft je inzicht in je leven en helpt je om met de veranderingen in je leven om te gaan. Respecteer het antwoord. Het is niet raadzaam om dezelfde vraag te herhalen. Over de werking van de I Tjing heb ik een artikel geschreven.

 1. Jouw vraag aan het orakel 

Houd een vraag in gedachten of laat de I Tjing commentaar geven op je huidige staat, zonder een vraag in gedachten te houden.

Concentreer je op de vraag, het probleem of situatie. Maak je leeg. Wens niet een bepaald antwoord.

Lees over de methode

Deel deze pagina
disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 17 september 2022 © 2004-2022