enveloppe icoon facebook zoeken

Donaties zijn welkom

Vanaf 2004 kan je hier gratis orakels raadplegen en informatie zoeken. Dit gaat niet vanzelf. Het kost tijd en geld om deze website te onderhouden. Ik waardeer uw donatie.
IBAN NL67 ABNA 0547202350
t.n.v. J. Visbeek

tarotkaart Munten 2

Je bent zelf het orakel!

Veel mensen zoeken het mysterie van het leven buiten zichzelf. Ze denken dat een relikwie, een heilig boek of een ufo hogere machten zijn. De waarheid is echter dat wat mensen buiten zichzelf zoeken, in de mens zelf zit. Elk antwoord, vertrouwen, liefde en kracht zit in jezelf. De orakels moet je zien als een gereedschap om je onderbewuste naar de oppervlakte te brengen. En omdat het orakel een hulpmiddel is, werkt het ook met de computer. Essentieel bij het aanboren van het mysterie is dat je moet geloven in het ritueel, maar vergeet ook nooit dat het ritueel op zichzelf een illusie is. Het geloof in het ritueel opent het kanaal tussen je ware zelf en het Universum.

Persoonskaarten in de tarot

De persoonskaart laat de eigenschappen zien die je in je leven tot ontwikkeling zou moeten brengen. In deze kaart kun je je (latent aanwezige) talenten zien. De jaarkaart, ook wel je groeikaart genoemd, laat het thema voor een bepaald jaar zien. De relatiekaart toont het hoofdthema tussen twee personen.

 Persoonskaart of Jaarkaart  Vul de geboortedatum in of - voor een jaarkaart- de laatste verjaardagsdatum.
 Relatiekaart  Vul de geboortedata in van twee personen

Gebruikte methode

Bij deze berekening worden de getallen van de dag, maand en jaar versimpelt tot drie getallen kleiner dan 10 en deze worden vervolgens bij elkaar opgeteld en weer versimpelt tot een getal kleiner dan 23, wat overeenkomt met één van de 22 Grote Arcanakaarten (Bij de berekening geldt dat De Dwaas (kaart 0) de getalswaarde 22 heeft). Aleister Crowley noemde de verkregen kaart de persoonlijkheidskaart; zij staat voor de uiterlijke verschijning. Als de cijfers van de persoonlijkheidskaart verder worden versimpeld tot een getal onder de 10, krijg je volgens Aleister Crowley je wezenskaart: je innerlijke thematiek. Als het persoonlijkheidsgetal al onder de 10 ligt, dan komt je uiterlijke verschijning overeen met je innerlijk. Als je persoonlijkheidskaart De Zon is (19), speelt het Rad van Fortuin (1+9=10) ook een rol in je leven.

Je kan ook zelf de berekening uitvoeren. Je telt je cijfers van je datum bij elkaar op en versimpelt het tot een getal kleiner dan 10.
Bijvoorbeeld: 15 november 1967
15 = 1 + 5 = 6
11 = 1 + 1 = 2
1967 = 1 + 9 + 6 + 7 = 23 >> 2 + 3 = 5
Persoonlijkheidskaart: 6 + 2 + 5 = 13 (De Dood)
Wezenskaart: 1 + 3 = 4 (De Keizer)

Deel deze pagina
disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 29 september 2022 © 2004-2022