enveloppe icoon facebook zoeken

Tarot Reisgids voor dwazen

Dit toegankelijke boek geeft je de handvatten om bewuster jouw reis te vervolgen. Lees meer …

boekomslag Tarot reisgids voor dwazen

Met het Tijdgeestmodel duidt Jeroen Visbeek de geest van de tijd met behulp van de precessiekalender en het Dierenriemmodel. Uit het Tijdgeestmodel volgen cycli (met jaartallen) voor beschavingen met tijdperken van 2000, 180 en 15 jaar. Over het Tijdgeestmodel schrijft Jeroen boeken, artikelen en een blog. Het model presenteert hij in lezingen, radioprogramma's en eigen video's.

Ko's Klimaatboekje
voorkant boek omslag Ko's Klimaatboekje

Bekijk het inkijkexemplaar

Elke discussie over het klimaat moet beginnen met de feiten. En de feiten zijn nu handzaam bijeengebracht in Ko’s Klimaatboekje.

Het is geschreven voor kinderen van 10 tot 12 jaar. De inhoud is een handgeschreven verslag van de klimaatreis van Ko Klimaat en zijn hondje Einstein. Het onderwerp is zeker niet kinderachtig. Het is ook geschikt voor leerkrachten, meelezers en andere geïnteresseerden. Het boekje is geschreven door Jeroen Visbeek en Alfred Knol en het is gebaseerd op de website koklimaat.nl.

In het boek gaat Ko Klimaat op wereldreis voor het vastleggen van de huidige stand van zaken. Op zijn reis spreekt hij met verschillende inheemse dieren over het klimaat, zoals met Sil de Zeehond, Berend IJsbeer, en Sander Schildpad. Deze dieren vertellen Ko wat zij weten over het klimaat en eventuele veranderingen en gevolgen in hun leefgebied.

Op zijn wereldreis kijkt Ko o.a. naar hittegolven in Nederland, het drijfijs op de Noordpool, de ijskappen op Groenland en de Zuidpool, extreem weer in Amerika, bosbranden in Australië, gletsjers in de Himalaya, de zeespiegel bij de Malediven. Ko concludeert dat de gevonden feiten niet overeenstemmen met de alarmistische verhalen in de media.

Om te kijken hoe het klimaat vroeger was, gaat Ko met een tijdmachine terug in de tijd. Hij ontdekt dat klimatologen in 1975 alarm sloegen over een afkoeling van de aarde. En dat was terecht omdat Ko ziet dat de Kleine IJstijd een beproeving was voor de mens. In de Middeleeuwen en de Romeinse tijd was het warmer dan tegenwoordig en dat was goed voor de welvaart.

Bij de Klimaatprofessor kijkt Ko naar de toekomst. De Klimaatprofessor leidt Ko rond langs de verschillende afdelingen op de Klimaatuniversiteit. Ko verzamelt zo achtergrondinformatie over het klimaat. In zijn boekje noteert hij de grote invloed van de zon, het verkoelende effect van wolken, de misvattingen over de broeikastheorie, de rol van CO2 en de mens op het klimaat. De verhalen van de Klimaatprofessor zijn best ingewikkeld omdat het klimaat heel complex is. Ko begrijpt wel dat de broeikastheorie nog maar half wordt begrepen en dat de voorspellingen met klimaatmodellen even betrouwbaar zijn als de weersverwachtingen.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met vragen om zelf na te denken over de feiten.

Ko’s Klimaatboekje is makkelijk leesbaar, en rijk geïllustreerd met grafieken (met bronvermelding) en tekeningen. Een vrolijk naslagwerk voor jong en oud waarin altijd de feiten centraal staan.

Ko Klimaat kan samen met zijn hondje een gastles geven in de klas. Stuur hiervoor een berichtje naar koklimaat@gmail.com.

Inhoud Ko's Klimaatboekje

prijs € 24,90

Nederlands
2020
ISBN 9789083025858
paperback
134 pagina's
kleur met afbeeldingen
24 x 16 cm

Koop het boek of kijk voor meer informatie: Uitgeverij Zodiak.

Leverbaar bij elke (internet)boekwinkel zoals:

AKO

Bol.com

Bruna

Deel deze pagina
disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 17 september 2022 © 2004-2022