enveloppe icoon facebook zoeken

Met het Dierenriemmodel duidt Jeroen Visbeek allerlei levenscycli met de cyclus van de twaalf dierenriemtekens. Het is een universeel levensverhaal met een geboorte, groei, volwassenheid, ouderdom; in Ram wordt iets geboren, in Stier gaat het aarden, Tweelingen is de leertijd enzovoort ... tot en met het sterven in Vissen. Dit levensverhaal is hier te lezen voor uiteenlopende onderwerpen.

⚠ De url van de opgevraagde pagina is gewijzigd naar
tijdgeest.eu/dierenriemmodel/test-racisme

Test: Hoe racistisch ben jij?

Stelling 1

Ik moet niets van zwarten hebben. Ze verpesten onze cultuur. Als er eentje naast me gaat zitten in de trein, ga ik ergens anders zitten. Van mij mogen ze allemaal opdonderen naar hun eigen land of terug naar Afrika, dan hoeft daarna ook nooit meer Opsporing Verzocht op tv. En zwarte Piet blijft gewoon zwart.

Eens: U bent racist en u zal dat niet ontkennen. U zit vol haat, waarschijnlijk haat u zichzelf nog het meest. U heeft duidelijk een verkeerde opvoeding genoten. De kans op herstel is vrij klein.

Oneens: Lees verder bij stelling 2.

Stelling 2

Ik heb geen hekel aan zwarten. Niet racistisch bedoeld hoor, maar het is nu eenmaal een feit dat zwarte mensen meer in de criminaliteitsstatistieken voorkomen dan blanken. Er zitten natuurlijk hele goede tussen. Ik heb zwarte vrienden en luister naar zwarte muziek. Zwarten die constant de racismekaart trekken vind ik maar zeurpieten. Mijn kinderen mogen best zwarte vriendjes en vriendinnetjes hebben, maar als ik heel eerlijk moet zijn, heb ik liever een blanke schoonzoon of schoondochter.

Eens: U bent een racist met een hoog superioriteitsgevoel. U vindt zichzelf te intelligent om iedereen met een andere huidskleur dan de uwe openlijk te haten, daarom pikt u deskundig de rotte appels eruit. Als iemand u een racist noemt bent u verontwaardigd, maar als u een paar eeuwen terug had geleefd had u hoogstwaarschijnlijk een prachtige plantage gehad.

Oneens: Lees verder bij 3.

Stelling 3

Ik ben niet racistisch! Ik maak regelmatig geld over naar die arme drommels in Afrika. Een kennis van mij komt uit een Afrikaans land en dat is een hele aardige man! Ik moet altijd huilen als ik die zwarte kindjes zie met die vliegjes in hun ogen.

Eens: U bent racistisch want u classificeert zwarte mensen als ‘zielig’ en heeft daardoor een totaal verkeerd stereotiep en incorrect beeld. U heeft constant het gevoel dat zwarte mensen beschermd en verdedigd moeten worden door u. Daardoor voelt u zichzelf als wit persoon superieur.

Oneens: Lees verder bij 4.

Stelling 4

Ik ben niet racistisch, want ik zie geen kleur. Het valt me niet eens op als iemand donker is. Ieder mens is gelijk. Ik heb een hekel aan racisme.

Eens: U liegt. U probeert krampachtig te laten blijken dat u geen enkel verschil ziet tussen zwarte en witte mensen. Natuurlijk ziet u dit wel, maar u geeft dat niet toe uit angst racistisch gevonden te worden. Als u iemand wil aanwijzen zegt u bewust: “Eeehm, die mevrouw daar, met die gele blouse”, het woord ‘zwart’ bewust ontwijkend, alsof de zwarte huidskleur van die mevrouw een taboe is. Dat maakt u helaas een racist.

Oneens: Lees verder bij 5.

Stelling 5

Ik kan nooit racistisch zijn, want ik heb een zwarte partner. Ik ben gek op culturen en respecteer en waardeer mijn zwarte medemensen. Ik voel mij niet superieur en soms zelfs de mindere. Zwarte mensen hebben namelijk veel talenten die ik graag zou willen hebben. Zwarte mensen hebben meer gevoel voor ritme en zijn muzikaler. Als ik ga dansen ziet dat er altijd zo houterig uit, haha.

Eens: U bent een racist omdat u bepaalde talenten direct linkt aan de huidskleur van die persoon. De enige link die u met de huidskleur kunt maken, is met de hoeveelheid pigment van die persoon.

Oneens: Lees verder bij 6.

Stelling 6

Ik ben geen racist, want zwarte mensen zijn volledig gelijkwaardig aan witte mensen, of alle tinten die daar tussen liggen. Ik heb mezelf nog nooit beter of minder gevoeld dan een ander, ook al besef ik dat ik privileges heb in deze maatschappij. Ik behandel ieder persoon gelijk, zonder vooroordelen, en wens ook op deze manier behandeld te worden. Ik heb witte vrienden, zwarte vrienden, en voel me op straat door zwarte mensen niet meer of minder ge´ntimideerd dan door witte mensen. Ik zie de verschillende uiterlijke kenmerken wel, maar het zegt mij verder niets over de persoon.

Eens: Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat u oprecht en eerlijk bovenstaande tekst volledig kan beamen, geef ik u het voordeel van de twijfel. U bent geen racist. Gefeliciteerd!

Oneens: U bent zwart maar waarschijnlijk net zo racistisch als uw blanke medemens.

Deel deze pagina
disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 29 september 2022 © 2004-2022