enveloppe zoeken

Artikelen van Jeroen Visbeek

De meeste getoonde artikelen zijn fragmenten uit mijn boeken. De biografieën zijn volledig opgenomen op deze website. De artikelen over de tijdgeest van onze cultuur (links of boven) vormen de kern van mijn boodschap en is de reden waarom ik deze site heb opgezet.

In de artikelen over het levensritme projecteer ik de twaalf levensfases van de cyclus van de twaalf dierenriemtekens op verschillende entiteiten. Met de precessiebeweging van de aarde verbind ik jaartallen aan deze twaalf levensfases en zodoende kom ik uit op mijn model over de tijdgeest over onze cultuur.

Gaandeweg heb ik mijn inzichten verbreed naar andere typologieën voor persoonlijkheidskenmerken en toen ik zich naar een onderlegger kwam ik uit op de numerologie en zodoende concludeerde ik dat de typologie met twaalf sterrenbeelden het sluitstuk is van twaalf systemen. Dit idee vormt de basis voor mijn boek over De universele levenscyclus.

Test: Hoe racistisch ben jij?

Stelling 1

Ik moet niets van zwarten hebben. Ze verpesten onze cultuur. Als er eentje naast me gaat zitten in de trein, ga ik ergens anders zitten. Van mij mogen ze allemaal opdonderen naar hun eigen land of terug naar Afrika, dan hoeft daarna ook nooit meer Opsporing Verzocht op tv. En zwarte Piet blijft gewoon zwart.

Eens: U bent racist en u zal dat niet ontkennen. U zit vol haat, waarschijnlijk haat u zichzelf nog het meest. U heeft duidelijk een verkeerde opvoeding genoten. De kans op herstel is vrij klein.

Oneens: Lees verder bij stelling 2.

Stelling 2

Ik heb geen hekel aan zwarten. Niet racistisch bedoeld hoor, maar het is nu eenmaal een feit dat zwarte mensen meer in de criminaliteitsstatistieken voorkomen dan blanken. Er zitten natuurlijk hele goede tussen. Ik heb zwarte vrienden en luister naar zwarte muziek. Zwarten die constant de racismekaart trekken vind ik maar zeurpieten. Mijn kinderen mogen best zwarte vriendjes en vriendinnetjes hebben, maar als ik heel eerlijk moet zijn, heb ik liever een blanke schoonzoon of schoondochter.

Eens: U bent een racist met een hoog superioriteitsgevoel. U vindt zichzelf te intelligent om iedereen met een andere huidskleur dan de uwe openlijk te haten, daarom pikt u deskundig de rotte appels eruit. Als iemand u een racist noemt bent u verontwaardigd, maar als u een paar eeuwen terug had geleefd had u hoogstwaarschijnlijk een prachtige plantage gehad.

Oneens: Lees verder bij 3.

Stelling 3

Ik ben niet racistisch! Ik maak regelmatig geld over naar die arme drommels in Afrika. Een kennis van mij komt uit een Afrikaans land en dat is een hele aardige man! Ik moet altijd huilen als ik die zwarte kindjes zie met die vliegjes in hun ogen.

Eens: U bent racistisch want u classificeert zwarte mensen als ‘zielig’ en heeft daardoor een totaal verkeerd stereotiep en incorrect beeld. U heeft constant het gevoel dat zwarte mensen beschermd en verdedigd moeten worden door u. Daardoor voelt u zichzelf als wit persoon superieur.

Oneens: Lees verder bij 4.

Stelling 4

Ik ben niet racistisch, want ik zie geen kleur. Het valt me niet eens op als iemand donker is. Ieder mens is gelijk. Ik heb een hekel aan racisme.

Eens: U liegt. U probeert krampachtig te laten blijken dat u geen enkel verschil ziet tussen zwarte en witte mensen. Natuurlijk ziet u dit wel, maar u geeft dat niet toe uit angst racistisch gevonden te worden. Als u iemand wil aanwijzen zegt u bewust: “Eeehm, die mevrouw daar, met die gele blouse”, het woord ‘zwart’ bewust ontwijkend, alsof de zwarte huidskleur van die mevrouw een taboe is. Dat maakt u helaas een racist.

Oneens: Lees verder bij 5.

Stelling 5

Ik kan nooit racistisch zijn, want ik heb een zwarte partner. Ik ben gek op culturen en respecteer en waardeer mijn zwarte medemensen. Ik voel mij niet superieur en soms zelfs de mindere. Zwarte mensen hebben namelijk veel talenten die ik graag zou willen hebben. Zwarte mensen hebben meer gevoel voor ritme en zijn muzikaler. Als ik ga dansen ziet dat er altijd zo houterig uit, haha.

Eens: U bent een racist omdat u bepaalde talenten direct linkt aan de huidskleur van die persoon. De enige link die u met de huidskleur kunt maken, is met de hoeveelheid pigment van die persoon.

Oneens: Lees verder bij 6.

Stelling 6

Ik ben geen racist, want zwarte mensen zijn volledig gelijkwaardig aan witte mensen, of alle tinten die daar tussen liggen. Ik heb mezelf nog nooit beter of minder gevoeld dan een ander, ook al besef ik dat ik privileges heb in deze maatschappij. Ik behandel ieder persoon gelijk, zonder vooroordelen, en wens ook op deze manier behandeld te worden. Ik heb witte vrienden, zwarte vrienden, en voel me op straat door zwarte mensen niet meer of minder ge´ntimideerd dan door witte mensen. Ik zie de verschillende uiterlijke kenmerken wel, maar het zegt mij verder niets over de persoon.

Eens: Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat u oprecht en eerlijk bovenstaande tekst volledig kan beamen, geef ik u het voordeel van de twijfel. U bent geen racist. Gefeliciteerd!

Oneens: U bent zwart maar waarschijnlijk net zo racistisch als uw blanke medemens.

 Geef je oordeel over dit artikel 
Nog geen stemmen uitgebracht
 Plaats een reactie 

nog 993 tekens van de 1000 te gaan
Spamcontrole: hoeveel is negen gedeeld door drie
Reacties

Reactie van Sophia17 April 2019
Wahahaha! Mooie test dit, echt grappig en humor hebben we nodig in deze tijd waarin gewoon echt alles 'discriminatie' is. Blanke straten van de regen, zwart zien van de mensen ...

disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 8 maart 2019