enveloppe zoeken

Een duiding van de tijd

Jeroen Visbeek schrijft naast boeken en artikelen ook blogs waarin hij actuele gebeurtenissen en ontwikkelingen plaatst in zijn model van de tijdgeest dat o.a. bestaat uit 15-jarige en 180-jarige tijdperken.

Samen huilen, dat wil Kreeft

Categorie: 15-jarige kreefttijdperk (2005-2020)

Nederland is geschokt door de vliegtuigramp in Oekraïne

Nederland is geschokt door de vliegtuigramp in Oekraïne

In mijn blog op 1 juli 2014 schreef ik dat we de finale van het Wereldkampioenschap voetbal zouden winnen en dat we door de feestvreugde zouden gaan versmelten tot één volk. We zitten in het 15-jarige kreefttijdperk (2005-2020) en Kreeft wil de Nederlandse identiteit weer voelen. We zijn geen 16 miljoen individuen maar één land en één natie.

Mijn voorspelling kwam niet uit, maar het (nood)lot heeft bepaald dat kreeft toch krijgt wat ze wil: saamhorigheid door emoties. Dankzij de vliegtuigramp in Oekraïne voelen we ons verbonden met elkaar in het leed dat ‘ons’ is overkomen. Persoonlijk voel ik weinig, maar veel Nederlanders zijn geschokt, boos en verdrietig. De televisie versterkt dit gevoel.

Een grote ramp als deze versterkt de emotionele banden beter dan een Organjefeestje. Samen pijn lijden, versterkt de familiebanden. In dit kreefttijdperk zullen we als natie samen ellende meemaken, zodat we met zijn allen dichter tegen elkaar kruipen voor troost, bescherming, warmte, aandacht en liefde.

We zullen de komende jaren nog meer van dit soort momenten gaan beleven. De tijdgeest is Kreeft en Kreeft wil een veilig nestje bouwen.

Mensen, laat ik het gewoon maar in klare taal zeggen. Kreeft lijkt een slap weekdier maar ze gaat ons goedschiks of kwaadschiks kneden tot één familie van Nederlanders. Wie hier niet mee kan leven zal kreeft uitkotsen.

Bedenk hierbij dat Kreeft heerst over de maag, het orgaan waarin zoutzuur alles verteert tot pulp.

Mijn mening over de schuldvraag is de volgende.

Wie gaat er in godsnaam over een oorlogsgebied vliegen? Het was bekend dat Rusland zwaar wapentuig aan de separatisten leverde. De opstandelingen hadden al vliegtuigen en helikopters neergehaald met luchtdoelraketten. In een oorlog worden fouten gemaakt en dat kan men de separatisten niet kwalijk nemen. Het is hun recht om een onafhankelijkheidsstrijd te voeren, wij Nederlanders hebben ons ook vrij gevochten van de Spanjaarden. De staat Joegoslavië bestaat ook niet meer. Volken mogen van mij hun eigen natiestaat creëren.

De primaire fout en schuld ligt bij de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO), een orgaan van de Verenigde Naties.

In april 2014 waarschuwden de Amerikaanse en Europese luchtvaartautoriteiten en de ICAO voor de gevaren in het Oekraïense luchtruim en adviseerden piloten om een andere route te nemen. De Oekraïne had een vliegverbod ingesteld voor de oostelijke regio's waar de separatisten actief zijn onder de 32.000 voet en de ICAO legde verder geen restricties op voor het luchtruim boven het oostelijk deel van Oekraïne boven de 32 000 voet. De Maleisische Boeing vloog volgens Eurocontrol op een hoogte van circa 33 duizend voet.
Niet Vladimir Poetin maar de hooggeprezen Verenigde Naties zijn primair schuldig aan de dood van 193 Nederlanders.

Déjà vu?

Het ongeluk in de Oekraïne heeft overeenkomsten met Iran Air-vlucht 655, een verkeersvliegtuig dat ook onjuist werd herkend als militair doelwit toen het op 3 juli 1988 werd neergeschoten door een luchtdoelraket afgeschoten door de Amerikaanse kruiser USS Vincennes in de Perzische Golf.  Bij de ramp kwamen 16 bemanningsleden en 274 passagiers, waaronder 66 kinderen, om het leven. De slachtoffers waren afkomstig uit zes verschillende landen. De Amerikaanse marine heeft nooit het volledige verhaal vrijgegeven omtrent de ramp. Volgens de Iraanse regering wisten de Amerikanen wel degelijk dat het om een passagiersvliegtuig ging.

 Geef je oordeel over dit artikel 
Nog geen stemmen uitgebracht
 Plaats een reactie 

nog 993 tekens van de 1000 te gaan
Spamcontrole: hoeveel is negen gedeeld door drie
Reacties

disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 8 maart 2019