enveloppe zoeken

Denken over de geest van de tijd

Jeroen Visbeek (1967) modelleert de tijdgeest met de cyclus van de dierenriemtekens. Vanuit zijn universitaire technische achtergrond en zijn brede interesse in esoterie verbindt hij verschillende waarheidsperspectieven. Hij schrijft boeken, artikelen, biografieën, en een weblog over de maatschappij, culturen, volkeren, spiritualiteit, levensritmes en het universum.

BIOGRAFIE

Jeroen Visbeek (1967) heeft Bouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft. Na het succesvol afronden van zijn studie is hij acht jaar werkzaam geweest als bouwkundig projectleider. Op zijn 33ste levensjaar besloot hij om zijn bakens te verzetten. Hij bekwaamde zich in het webdesign en richtte een webdesignbureau op.

In dezelfde tijd raakte hij gefascineerd door de astrologie en in het bijzonder de cyclus van de dierenriemtekens. Elk leven zich ontwikkelt zich volgens deze universele cyclus; in Ram wordt iets geboren, in Stier gaat het aarden, Tweelingen is de leertijd enzovoort … tot en met het sterven in Vissen. Met deze cyclus ontwikkelde hij het Dierenriemmodel. De twaalf tijdperken van dit model gebruikt hij in zijn boeken om de levensloop te beschrijven van bekende personen, volkeren, culturen, bedrijven en bedrijfstakken. Met het Dierenriemmodel schrijft hij in opdracht levensverhalen.

Op basis van het Dierenriemmodel ontwikkelde Jeroen het Tijdgeestmodel waarmee beschavingen en culturen kunnen worden geduid met tijdperken van 2000, 180 en 15 jaar. Met het Tijdgeestmodel schijrft Jeroen boeken en houdt hij lezingen.

Andere onderwerpen waar Jeroen zijn gedachten over laat gaan zijn spiritualiteit, esoterie, het bewustzijn, leven, heelal, de evolutie, en de menselijke psyche. Steeds probeert Jeroen oude esoterische wijsheden in te passen in de moderne wetenschappelijke inzichten.

Uitgegeven boeken van Jeroen Visbeek

Boek De Universele Levenscyclus De universele levenscyclus, 2018

voorkant boek biografie Michael Jackson Michael Jackson, een astrologisch levensverhaal, 2018

voorkant boek biografie Adolf Hitler Adolf Hitler, een astrologisch levensverhaal, 2018

voorkant boek biografie Napoleon Bonaparte Napoleon Bonaparte, een astrologisch levensverhaal, 2018

Boek Het pad naar onze upgrade Het pad naar onze upgrade, 2016

Boek Volkenkundige Astrologie, de verkenning Volkenkundige Astrologie, de verkenning, 2015

Boek De Ronde van Frankrijk De Ronde van Frankrijk, 2014

Boek de Levensmolen De levensmolen met de sterrenbeelden 2014

Boek De Tijdgeest De Tijdgeest, 2014

Boek ItaliŽ, de gelaarsde leeuw Italië, de gelaarsde leeuw, 2011

Amsterdam, kreeftstad in Holland Amsterdam, kreeftstad in Holland, 2011

Boek De vliegende mens De Vliegende Mens, 2009

Boek Het levensverhaal van de spoorwegen Het levensverhaal van de spoorwegen, 2009

disclaimer en privacy Contact website bijgewerkt: 15 november 2019